Martes, 26 de Enero de 2021

Otras localidades

El SEPE ha enviat centenars de notificacions d'ERTOS al carrer Covid número 19

El servei públic no tenia algunes adreces per poder enviar les cartes i es van reomplir amb aquesta destinació

El ministeri diu que "es va utilitzar aquest sistema de manera puntual per no deixar ningú enrere" i que ja s'ha solucionat el problema

El Ministeri assegura que ja han solventat el problema que els va portar a enviar comunicacions d'ERTO al "carrer Covid 19"

El Ministeri assegura que ja han solventat el problema que els va portar a enviar comunicacions d'ERTO al "carrer Covid 19" / Efe

Carrer Covid número 19. Aquesta ha estat la destinació de centenars de cartes enviades pel Servei Públic de Treball Estatal, el SEPE, per notificar Expedients de Regulació d’ocupació (ERTO). Els treballadors d'aquest organisme han explicat a SER Catalunya que els faltaven moltes adreces de persones que mai havien cobrat l'atur i a les que els corresponia aquesta prestació temporal. Per no perdre temps buscant les direccions una a una, es van reomplir adreces amb carrer Covid número 19, un mecanisme que segons els funcionaris també servia per ubicar ràpidament els expedients per tipologia.

Aquesta falta de dades també ha fet que molta gent rebi les cartes d'admissió de l'ERTO a adreces antigues o de casa dels pares.

Segons els funcionaris, la prioritat era pagar els diners a qui li corresponien, i mirant les dades expedient per expedient s'hauria perdut un temps que era especialment valuós durant la primera onada de la pandèmia, a la primavera. Ja fa mesos que els treballadors del SEPE denuncien que estan completament desbordats per l'acumulació de feina i diuen que reben més expedients dels que poden tramitar.

Segons fonts del Ministerio de Empleo consultades per aquesta emissora, "ara el problema ja està resolt perquè es van creuar correctament les dades corresponents i les cartes han arribat als seus destinataris". Aquestes mateixes fonts asseguren que va ser un recurs concret en un moment puntual, i que es va fer per no deixar ningú enrere i que arribessin els diners a qui els necessitava com abans millor.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?