Jueves, 21 de Enero de 2021

Otras localidades

Li manca memòria històrica al Barça? Per què Pelé no ser blaugrana?

S'obre el debat sobre si el Barça ha posat en valor les seves grans icones històriques: jugadors com Kubala, Di Stefano, Cruyff o ara Maradona. En parlem al 'Què t'hi Jugues!' amb el periodista i historiador Frederic Porta.

La pedrada del Cristo es converteix en un debat on hi acaba intervenint el periodista i historiador Frederic Porta. Li manca memòria històrica al Barça? No ha posat en valor les seves grans estrelles? Cal més reconeixement a jugadors com Kubala, Di Stefano (discussió sobre el vincle amb el Barça), Cruyff o Maradona? Per quin motiu l'única gran estrella (Pelé), no va acabar vestint de blaugrana. N'ha donat respostes al 'Què Thi Jugues!' el Frederic Porta.

"Di Stéfano, Cruyff, Maradona i Messi. Només ha faltat Pelé. Quants clubs al món hi ha que hagin tingut a quatre de cinc? El Barça i prou. Digues els noms dels clubs que vulguis, però aquests jugadors cap. Aquest hauria de ser un motiu d'autoestima i d'orgull culer imbatible".

 

Sobre Di Stéfano

"Mereix ser comptabilitzat com a jugador del Barça, hi ha un contracte, va jugar amistosos. Seria trair a la història no fer-lo constar com a jugador del Barça".

 

Sobre Pelé i el seu 'no fitxatge' pel Barça

Cristóbal Chassaigne ha apuntat que en alguna entrevista Pelé ha reconegut que va poder fitxar pel Barça. Però a tot això n'ha posat llum Frederic Porta: "En el cas de Pelé no tinc certesa que hi hagués una oferta, malgrat ell de gran ho ha dit... També ho va dir del Bayern".

"Per quin motiu va ser impossible que es fitxés a Pelé? Pelé va crèixer sota una dictadura militar que el va formar com a patrimoni nacional del Brasil, no podia sortir d'allà. La dictadura argentina ho va copiar amb Maradona, un jugador que es va convertir en qüestió d'estat i per això va costar que sortís d'allà. D'aquí ve el 'Dieguito no se vende, Dieguito no se va, Dieguito Maradona patrimonio nacional'".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?