Sociedad
SANITAT

Els diagnòstics de VIH baixen un 25% al Camp de Tarragona

Durant el 2019 s'han diagnosticat 27 persones, de les quals un 85% són homes.

Consellera de Serveis Socials de Tarragona, Carla Aguilar Cunill, i subdirector de l'ASPCAT al Camp de Tarragona, Conrad Casas. / ACN

Tarragona

El nombre de persones diagnosticades de VIH al Camp de Tarragona va a la baixa. Segons dades de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, en els darrers anys el descens ha estat del 25%, una xifra similar a la de la resta del país. A la regió, durant el 2019 es van diagnosticar 27 persones d'aquest virus, i tan sols una va agafar la sida. D'aquestes, un 85% van ser homes, la gran majoria d'entre 30 i 49 anys.

El gran repte de cara al futur és reduir el 36% de diagnòstics tardans que encara hi ha, fet que milloraria la qualitat de vida de les persones infectades i reduiria el nombre de contagis. Tot i això, el subdirector de l'ASPCAT al Camp de Tarragona, Conrad Casas, ha apuntat les dades del 2020 empitjoraran per la covid-19: ho ha atribuït a que algunes persones que hagin pogut agafar el VIH possiblement hagin estat reticents a l'hora d'acostar-se al CAP per por a agafar coronavirus. Tot i això ha manifestat que "no hi ha evidències" que les persones amb VIH que també agafin la covid tinguin una evolució més greu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00