Sociedad

Dignes en la derrota

L'Uni Girona cau per 67-94 contra l'Ekaterinburg fent millor partit que dimarts i demà es jugarà el segon lloc contra l'Schio italià.

Les russes han liquidat l'enfrontament al tercer quart amb una hemorragia de triples.

Vasic entrant a cistella davant Jones, Torrens, Stewart i Vandersloot. / Imatge: David Subirana cedida per Uni Girona

Girona

És difícil argumentar que l’Spar Girona ha jugat millor avui contra Ekaterinburg que dimarts contra TTT Riga quan aquell partit el va guanyar de 2 i el d’avui l’ha perdut de 27. Però aquesta és la mesura de la realitat.

CLASSIFICACIÓ

Equip V D Dif Ekaterinburg 2 0 +49 Schio 1 1 -18 Spar Girona 1 1 -23 Riga 0 2 -6

Per aspirar a guanyar calia salut, resistència, excel·lir en atac i esperar que el transatlàntic dels Urals s’encallés una mica al Ter. I sense el concurs de Frida Eldebrink -lesionada al tram final de l’anterior partit- una mica més, fins i tot. La sueca podria estar alguns partits de baixa.

L’Uni ha plantat cara més de mig partit. Amb una intensitat defensiva molt diferent a la del partit contra Riga, obligant Ekaterinburg a treballar molt els tirs i amb la inspiració de Chelsea Gray -7 punts en 7'- al primer quart ha anat gairebé sempre per davant de marcador. A l’altre costat contestava Jonquel Jones, una 1’98 que ha clavat tres triples sense error. Indefensable.

Alfred Julbe - post Ekaterinburg

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/2020120322620342/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L’escenari no ha variat excessivament quan Alfred Julbe ha canviat a quatre titulars de cop –només ha deixat Helena Oma a pista- i ha donat entrada, entre d’altres, a una Júlia Soler que ha assumit amb intensitat i encert part dels minuts que li haguessin tocat a Eldebrink.

Amb tot, les russes ja manaven al final del primer quart per 19-21 i, a poc a poc, el seu ritme s’ha anat imposant. L’Spar patia alguns desajustaments en defensa i també ho ha tingut més difícil per trobar llançaments còmodes a l’altre costat de la pista.

Petites oscil·lacions que, en condicions normals, s’haurien pogut trampejar però que contra equips com el que hi havia avui al davant es converteixen en un terratrèmol.

Amb el primer triple de Quigley, Ekaterinburg ha fet la primera estrebada (21-27). Vasic amb un triple i un bàsquet de Gray ho han tornat a apretar (26-29) però els últims minuts del segon quart l’aixeta s’ha començat a tancar i les avui visitants han arribat al descans amb un +10: 30-40.

El tercer quart ha estat el definitiu i Ekaterinburg l’ha rebentat a base de triples. N’han anotat Vandersloot, Stewart, Quigley, Jones i Torrens i l’avantatge s’ha enfilat fins als 27 punts (42-69).

L’Uni, combatent el desànim, amb molt d’esforç i aprofitant que el rival ha donat entrada a pista a jugadores més ‘terrenals’, ha aconseguit arribar al final del quart amb 'només' un -21 (50-71).

A l’últim parcial s’han trobat una pujada de les prestacions defensives de l’Uni amb el lògic relaxament de qui sap que ho té tot fet i el conjunt que prepara Alfred Julbe ha aconseguit llimar una mica més el marcador (63-81) gràcies a la gran feina de Sonja Vasic. Ha acabat amb 23 punts, 5 rebots i uns percentatges de tir altíssims.

També ha estat destacat el paper de Labuckiene (12 punts), tan en defensa com en atac tot i que ni ella ni Reisingerová han tingut res a fer amb les interiors d’Ekaterinburg.

Al tram final, amb Girona cansat anímicament, l’actual campió de l’Eurolliga ha tornat a eixamplar la distància. Jonquel Jones ha fet doble figura (21 punts i 13 rebots) i fins a 5 jugadores han fet 12 punts o més. En global, les russes han acabat amb un 13/22 en triples.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00