Sociedad
Coronavirus Covid-19

Salut duplica els convenis amb laboratoris per fer-se PCR gratuïtes per viatjar a les Illes

Catalunya ja disposa de 16 punts on fer-se la prova repartits per les quatre províncies

Els residents tindran més senzill viatjar des de la península en haver molts més laboratoris on fer-se una PCR de forma gratuïta. / Pixabay.

Mahón

La Conselleria de Salut ha doblat pràcticament el nombre de laboratoris on realitzar-se una prova PCR gratuïta per viatjar a Balears. Dels 73 que estaven visibles aquest dilluns s'ha passat a uns 140 arreu del territori estatal.

Catalunya és una de les comunitats autònomes que més incrementen la quantitat de punts per sotmetre a tests i passa dels dos que hi havia fins ara a Barcelona capital a 16 repartits per tota la seva superfície. D'aquesta manera es faciliten els viatges dels residents a la principal destinació dels menorquins quan van a la península.

Tanmateix, la informació que facilita la Conselleria difereix segons la part del web dedicada a la Covid que es consulti. En el llistat de centres, només apareixen 78 llocs a on acudir. No obstant això, al mapa de laboratoris el nombre de laboratoris disponibles es dispara a 140. Cal esperar que en les properes hores s'unifiquin els dos arxius de la web dedicada a la Covid per evitar confusions.

El cas més paradigmàtic és el de Catalunya. En només 24 hores ha passat de dos laboratoris a la Ciutat Comtal a un total de 16 en totes les capitals de província, incloent cinc a Barcelona ciutat, i en poblacions tan importants com Manresa, Vic, l'Hospitalet, Sabadell i Granollers, entre altres ciutats.

També cal ressenyar que Menorca ja té un lloc on anar per sotmetre's a una PCR gratuïta. Es tracta del centre de prevenció de salut laboral Diconsal que pertany a el grup Quirónsalud i que es troba al carrer Ciutadella de Maó.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00