Deportes

Toni Otero: "Si he de comparar a Pedri amb algú, el compararia amb Iniesta"

L'exsecretari tècnic de la UD Las Palmas ha estat al "Què t'hi Jugues" per comentar el creixement meteòric del futbolista canari.

ENTREVISTA | Els orígens del fitxatge de Pedri: "A los 5 minutos de verle entrenar le mandé un mensaje a Bakero"

ENTREVISTA | Els orígens del fitxatge de Pedri: "A los 5 minutos de verle entrenar le mandé un mensaje a Bakero"

09:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1608820193327/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Amb tan sols un parell d’anys, Pedri ha passat de ser un cadet de la Unión Deportiva Las Palmas acabat d’arribar al club a un dels futbolistes amb més projecció d’Europa. I, si en la seva etapa formativa, mai va ser cridat per les inferiors de la selecció, ara guanya força com una de les opcions pel mig del camp de l’absoluta de cara l’Eurocopa. La progressió és meteòrica i costa trobar-hi parangons. Per tal de conèixer millor els motius d’aquest creixement inaudit, aquest matí ha estat al “Què T’hi Jugues” Toni Otero, exsecretari tècnic de Las Palmas, qui va fer-li el primer contracte professional a Pedri.

Ha recordat com va conèixer al futbolista i la gran impressió que li va causar: “En una reunió amb el president, l’Àngel, exfutbolista de Las Palmas, ens avisa que hi havia un noi al cadet que estava jugant amb el seu fill i que l’havíem de veure. Li vam dir que pugés a fer la pretemporada amb el primer equip. Tot va ser rapidíssim, quan veus el primer entrenament, la desimboltura que té, t’adones que no és normal, i que cal moure’l.”

La realitat econòmica de la UD Las Palmas els obligava a veure a Pedri com una gran venda pel club: “Truques i dones informació a diferents equips. Intentes donar l’oportunitat a tothom per treure el màxim rèdit de l’operació”. Ara bé, Otero ha explicat que el primer equip informat va ser el Barça per mitjà de José Mari Bakero: “Al cap de 5 minuts de veure’l entrenar envio un missatge a Bakero perquè no havia vist res igual”, i també va ser el club més insistent: “Hi havia diversos equips interessants, el City, el Liverpool, el Madrid, però el Barça no va parar, va anar a per ell una vegada i una altra”.

Sens dubte, un gran encert del Barça, on Pedri ja triomfa amb tan sols 18 anys. Per Otero, cal destacar una actuació en particular: “Al partit que juga contra l’Alabès, penso que fa un doctorat del com ha de ser l’estil Barça”. I, com no pot ser d’una altra forma, les comparacions comencen a sorgir: “Si l’he de comparar amb algú, tinc claríssim que el compararia amb Iniesta”, ha afirmat Otero, tot i que ha incidit en la personalitat pròpia del futbolista canari. De fet, n’ha comentat un dels seus trets més característics, les mitges baixades: “Això de les mitges, jo li deia ‘has de semblar un futbolista!’ i ell em responia ‘sí, però jo les porto així’”. Detalls com aquest converteixen a Pedri en un jugador diferent. Segons Otero, “hi ha jugadors que neixen i altres que es fan, i ell ha nascut futbolista”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00