Viernes, 26 de Febrero de 2021

Otras localidades

Maó - Mahón

El parking de ses Vinyes a Maó instal·larà plaques solars

Generarà l'electricitat que consumeixen 90 famílies en un any que es destinarà a recarregar vehicles elèctrics i a subministrar llum a escoles i institucions de la zona

L'aparcament de Ses Vinyes generarà electricitat per energia solar.

L'aparcament de Ses Vinyes generarà electricitat per energia solar. / Ajuntament de Maó

L'Ajuntament de Maó ha autoritzat la licitació del projecte d'instal·lació de marquesines amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i autoconsum col·lectiu, a l'aparcament municipal Ses Vinyes. Aquest projecte es licitarà  mitjançant un pressupost de 524.399,96 (IVA inclòs). El 50% del projecte serà finançat per l'IDAE, mentre que el Consell Insular de Menorca i l'Ajuntament de Maó aportaran la resta de la inversió, a parts iguals.

La nova instal·lació fotovoltaica per autoconsum prevista a l'aparcament municipal estarà formada per 5 noves pèrgoles amb una potència total instal·lada de 231 kWp i estarà dotada amb 5 punts dobles de recàrrega de vehicles elèctrics. Tindrà una capacitat de generació de 315.000 kWh/any, que equival a la demanda energètica anual de 90 famílies.

Està previst que compensi la demanda energètica dels centres educatius propers (CEIP Mare de Déu de Gràcia, CEIP Sa Graduada, CEIP Mateu Fontiroig, Escoleta Es Busquerets) i d'altres equipaments municipals que quedin en el seu entorn (Local de l'AAVV de Camí de Ses Vinyes, Pista d'Atletisme, Poliesportiu municipal, Creu Roja o Casa de Ses Aigües, entre d'altres).

El regidor de Recursos i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Maó, Rafa Muñoz, ha assenyalat que, entre d'altres, la intenció d'aquesta iniciativa és "seguir impulsant la transició energètica de l'Ajuntament i seguir caminant cap a la utilització d'energies netes". Per altra banda, també ha explicat que és "una instal·lació que tindrà una taxa de retorn bastant ràpida, gràcies a l'estalvi energètic que suposarà".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?