Sociedad
CRISI DEL CORONAVIRUS

El Museu de l'electricitat perd un 71% dels seus visitants per la crisi de la Covid

La cultura es ressenteix notablement de les restriccions, els tancaments i la reducció d'aforaments

Entrada del Museu MW de FEDA situat a la central de la parapública, a Encamp. / Arxiu FEDA

Andorra la Vella

La crisi de la Covid19 passa factura i de quina manera a la cultura del país. El Museu de l'electricitat de FEDA ha estat la primera instal·lació cultural en presentar el seu balanç de visitants del 2020 on es destaca una caiguda molt notable del nombre de visitants: fins a un 71% de descens.

El motiu és evident: tres mesos de tancament, l'anul·lació de totes les visites escolars, la reducció de l'aforament i la suspensió de la Nit dels Museus han tingut una afectació directa en el volum de visitants del recinte i de la resta d'activitats culturals que organitza FEDA.

Així, les visites al Museu MW han caigut en el 2020 un 71% i les visites al camí hidroelèctric d'Engolasters, un 63%.

En total, el museu l'han visitat 1.600 persones i 900 el camí hidroelèctric.

Aquest darrer, malgrat tot, ha pogut mantenir les seves ofertes culturals com les visites guiades, els concerts, l'espectacle Dones d'aigua i la visita teatralitzada del camí.

FEDA ha volgut remarcar que enguany ha apostat encara més per intèrprets andorrans afavorint als artistes del país en les seves propostes culturals.

A més, la parapública continua apostant per les exposicions temporals i al desembre va inaugurar la mostra 'Déssine-moi l’écologie' al Museu MW que aborda qüestions relacionades amb la contaminació, la gestió de residus i la biodiversitat amb l’objectiu de conscienciar els joves sobre el canvi climàtic i animar-los a implicar-se més per un món sostenible. L'exposició es podrà visitar fins a finals del 2021 i l’entrada serà gratuïta.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00