Deportes

La Confederació Mundial de Penyes demanarà a Tusquets que ajorni les eleccions

Al 'Què t'hi Jugues!' n'hem conegut més detalls amb el seu president, Toni Guil.

La Confederació de Penyes del Barça demanarà a Tusquets l'ajornament de les eleccions

La Confederació de Penyes del Barça demanarà a Tusquets l'ajornament de les eleccions

11:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1610378120337/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El president de la Confederació Mundial de Penyes, Antoni Guil, li demanarà, entre avui i demà, al president de la Junta Gestora del Barça, Carles Tusquets, que consideri l'ajornament de la data de les eleccions, fixades el 24 de gener. Ho ha avançat, aquest matí, Jordi Martí al "Què T'hi Jugues" de SER Catalunya, i ha explicat que els motius de la petició es fonamenten en les restriccions imposades a la mobilitat i en l'avançada edat d'una bona part dels socis. Els estatuts del club, tanmateix, no contemplen la possibilitat d'aplicar aquesta demora i caldria l'aval de la Generalitat. En aquest sentit, la reunió de la Junta del pròxim dia 14 amb les parts governamentals implicades serà clau per esclarir el futur de les eleccions.

L'anunci d'aquesta notícia pel part del periodista Jordi Martí ha generat un immediat rebombori i el president de la Confederació, Antoni Guil, ha comparegut al "Què T'hi Jugues" per aclarir els interrogants que ha generat la decisió: "Nosaltres plantegem obertament el dubte que ens genera el fet de mantenir la data, perquè pot anar en contra del que és fonamental en democràcia, la participació". I ha afegit: "La gent té dificultats per entendre que amb les restriccions que hi ha s'hagi de sostenir la data electoral programada".

Tot i que, com ha reconegut, no ha parlat amb tots els penyistes, la decisió ha estat basada en "els inputs que rebem del territori". I ha especificat que la intenció última de la sol·licitud és "considerar si es donen les condicions necessàries perquè hi hagi el màxim de participació". Al seu pare, l'ajornament serviria per "millorar la participació". Actualment, vora un 40% dels socis del Barça tenen més de 60 anys.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00