Sociedad
COVID-19

Andorra vacunarà 400 persones diàries

El protocol de vacunació preveu deu equips de tres persones cadascun inicialment

Andorra vacunarà 400 persones diàries. / SEFAP

Andorra la Vella

Andorra vacunarà de coronavirus 400 persones diàries amb deu equips formats per tres persones tant bon punt arribin les primeres dosis previstes per a aquesta setmana.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, així ho anunciat aquest dimecres.

Tot i que Andorra continua sense vacunes del Covid19, Benazet assegura que el protocol de vacunació ja està preparat per vacunar 400 persones diàries. Serà per a les vacunes de Pfizer i Moderna, que necessiten dues dosis amb tres setmanes entre cadascuna. Perquè el protocol de vacunació serà molt més ràpid amb la d'Oxford i s'utilitzarà el sistema d'Stop Lab, en ser menys complicada administrar-la.

A més, ja estan reservats els espais d'emmagatzematge, que ha d'estar en condicions d'ultracongelació, i seran un espai habilitat al SAAS i en una empresa privada.

Pel que fa a l'arribada de les primeres dosis, encara no s'han resolt les traves administratives que planteja la farmacèutica Pfizer. No obstant, l'empresa ha assegurat que distribuirà les 2.000 dosis previstes inicialment i algunes més que el ministre no ha concretat.

Tampoc no ha concretat quines són les traves administratives que planteja la farmacèutica però sí ha indicat que no tenen res a veure amb el conveni subscrit amb Espanya per obtenir les 30.000 vacunes compromeses.

Avui s'ha mantingut una reunió per videoconferència entre Pfizer Espanya i la central als Estats Units per mirar d'avançar aquests tràmits administratius. Segons Benazet, el propi ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, està intervenint personalment per desbloquejar l'arribada de les vacunes a Andorra, que ja es troben a Madrid.

Benazet ha assegurat també que primer arribaran les vacunes de Pfizer i posteriorment les de Moderna, via França, per a les que tampoc no hi ha data.

No obstant, el calendari de vacunació, segons el ministre, no està compromès i continua assegurant que a l'estiu el 60% de la població del país estarà vacunada del Covid19.

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00