Sociedad
Política

Reflexions de Sant Antoni

Susana Mora reconeix que els problemes de l'illa han empitjorat en el darrer any i Ildefonso Hernández lamenta la polítca de poques mires a l alluita contra la Covid a l'acte institucional de la Diada del Poble de Menorca

L'acte institucional de la Diada del Poble de Menorca es va fer de forma telemàtica degut a les mesures sanitàries. / CIME

L’Acte institucional de Sant Antoni va permetre a la presidenta del Consel, Susana Mora reconèixer que la pandèmia ha impedit millorar els problemes que arrossegava l’illa ja fa un any. I no només això, sinó que han empitjorat per mor de la Covid. Així ho reconeixia en un discurs que va començar amb un record per les víctimes mortals de la pandèmia.

Un any després, els principals problemes segueixen, segons una Mora que va esmentar la manca d'habitatges asequibles, l'atur o la connectivitat aèria, entre d'altres.

Però Mora també exposava com cal afrontar aquestes situacions per a solucionar-les. Demanva que per mantenir la cohesió social de Menorca calia fer-ho amb decisió, acord i encert.

Durant el discurs, la presidenta també va recordar la necessitat de millorar l’autogovern amb la nova Llei de Consells o la importància de mantenir-se com un referent de la sostenibilitat ara que Europa s’interessa tant per aquest model de gestió ambiental.

El seu parlament també va tenir paraules pels qui més pateixen la crisi econòmica i reconeix el deute de les institucions que hauran de compensar-los aquests patiments.

Mora va acabar demanant que tothom compleixi les mesures de protecció sanitàries per superar la crisi d la Covid.

Conferència

La pandèmia s’ha de derrotar amb un treball social conjunt, l’impuls del sector sanitari i una política d’altes mires. Del primer hem tingut mostres, del segon no n’hi ha dubte, però el tercer no s’ha vist. Aquesta seria la conclusió principal que el catedràtic en Salut Publica Ildefonso Hernández va exposar en la conferència de l’acte institucional de la Diada de Sant Antoni.

Sota el títol de “Societat menorquina i Covid-19 què hem après” ell i l’epidemiòleg Maties Torrent van comentar la situació que es viu a Menorca i en general.

El catedràtic confiava en que la primera onada d ela pandèmia permetés rectificar als qui tenen el poder de decidir des de Madrid, però no va trobar la resposta adient.

Hernández també va alertar que un dels principals orígens d’aquesta pandèmia és com maltractem el planeta i, per això, va demanar que Menorca fos exemple de Reserva de Biosfera.

Per la seva part, Torrent va recalcar la importància de mantenir les precaucions sanitàries per doblegar la corba de contagis i va recordar que per això cal l’esforç d’absolutament tothom.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00