Sociedad

"Preparades" per fer història

L'Spar Girona buscarà a Schio (Itàlia) la classificació per als quarts de final de l'Eurolliga per primer cop.

Dues victòries asseguren el bitllet encara que amb un sol triomf també és matemàticament possible passar.

Sessió d'entrenament a la pista on es disputaran els partits. Palau, Eldebrink, Ferrari, Araújo, Gray, Vasic, Reisingerova i Julbe al fons. / Imatge: Uni Girona

Girona

La primera vegada que l’Uni Girona va disputar l’Eurolliga, la temporada 2015-16, va acabar últim de grup amb un balanç de 4 victòries i 10 derrotes i no va superar la primera fase. La segona vegada, la temporada passada, va ser 6è d’un grup de 8 després de guanyar 6 partits i perdre’n 8 i, de no haver estat per la irrupció del covid, hauria acabat disputant la segona competició, l’Eurocup.

classificació

Equip V D Dif Ekaterinburg 3 0 +82 Spar Girona 2 1 -21 Schio 1 2 -22 Riga 0 3 -39

Aquesta temporada, amb un format diferent, el conjunt que prepara Alfred Julbe té a la seva mà superar la fase de grups i classificar-se per primer cop en la seva història per als quarts de final de la màxima competició europea.

Per aconseguir-ho, necessita repetir a la 'bombolla' de Schio (Itàlia) la mateixa actuació que a Fontajau durant la primera, on va derrotar el TT Riga (Letònia) i el Famila Schio i només va perdre contra el totpoderós Ekaterinburg (Rúsia), l’únic equip del grup que compta els seus partits per victòries.

També podria arribar a passar amb una sola victòria contra les italianes sempre i quan les russes facin bons els pronòstics i no fallin ni contra Schio ni contra Riga. Amb tot, Julbe, considera que seria "un problema" focalitzar l'interès exclusivament en l'últim partit i recorda que a Fontajau, contra el teòric equip més fluix del grup, Riga, "ja va ser molt difícil". De fet, les letones van tenir una última possessió per buscar un triple que els donés la victòria.

Alfred Julbe, previ 2a bombolla ELW

00:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/2021011811554820/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L’estrena és aquest dimarts a les 17h precisament contra Riga. El segon partit serà dijous, també a les 17h, contra el teòricament inabastable Ekaterinburg, a qui l’Uni només va poder fer pessigolles durant 20 minuts en el primer enfrontament. El partit que pot ser decisiu serà divendres a les 20h contra l’amfitrió, a qui va guanyar de 4 a Fontajau després d'un partit duríssim que el conjunt gironí va haver d'afrontar sense la seva tiradora Frida Eldebrink.

Julia Reisingerova, previa 2a bombolla ELW

00:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/202101181156561/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tenir amenaça exterior és important, segons Julbe, encara que "no és per la quantitat de tirs que anotes sinó per l'amenaça que generes i com això beneficia el joc de les interiors o el de les jugadores amb capacitat per penetrar". De fet, el tècnic diu que el més important és saber llegir "què et tapa el rival" i ser "altruistes" per superar-ho.

La pivot Julia Reisingerová diu que no tenen en els seus plans "descansar els dos primers partits i després jugar contra Schio". "Estem preparades; jugar l'Eurolliga és una cosa diferent, són partits molt durs però estem convençudes que tornarem a estar al nostre nivell", ha recalcat.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00