Sociedad
VACUNES

Les vacunes ja han arribat al país

Aquest dimecres es començarà a vacunar les primeres persones contra la Covid-19

L'arribada de la vacuna a l'hospital. / M.F.

Andorra la Vella

Les 1.000 primeres dosis de la vacuna Pfizer han arribat aquesta tarda a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell provinents de Madrid, després que el Butlletí Oficial de l'Estat espanyol hagi publicat el conveni entre el Principat i l'Espanya. Seran emmagatzemades en un ultracongelador i en un parell de dies hauria de rebre les 1.000 dosis restants.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat en la seva compareixença al Consell General que 150 residents i sanitaris del Cedre i Clara Rabassa seran els primers en rebre el vaccí a partir d'aquest dimecres. En concret, són 47 professionals del Cedre i 27 usuaris, mentre que de Clara Rabassa es vacunaran 29 treballadors i 49 residents. Aquells que tenen un test serològic positiu no seran vacunats i tampoc aquells que no volen. Durant aquesta primera jornada també es preveu vacunar entre 40 i 50 professionals de l'hospital.

Dijous serà el torn de 22 sanitaris i 24 residents de l'Albó i més professionals del SAAS, del Servei d'Atenció Domiciliària i les empreses privades que també presenten aquest servei. Benazet ha remarcat que la intenció és vacunar entre 80 i 100 sanitaris del SAAS. Es preveu que aquesta primera fase duri uns deu dies i també es vacunarà en cap de setmana. L'administració la faran els equips de tres persones que s'han previst.

El titular de Salut ha assenyalat que els residents i treballadors de Salita i Sant Vicenç d'Enclar afectats pel brot s'hauran d'esperar uns tres mesos per vacunar-se, mentre que els que no s'han infectat es vacunaran en la fase prevista. Així mateix, les persones que no puguin desplaçar-se al lloc de vacunació s'hauran d'esperar i segurament se'ls administrarà el vaccí d'Oxford.

Ha insistit en què es durà a terme una campanya d'informació a la ciutadania per explicar la importància de vacunar-se i recorda que si no ens vacunem l'hivern vinent estarem igual.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00