Sociedad

Més distàncies, menys petons

La cultura treballa per evitar contagis en auditoris, teatres i platós. Alguns exemples de protocols anti-covid: es fan menys petons i abraçades en les sèries i les primeres files de les sales de concerts es deixen buides quan hi ha cantants.

Un petóGetty Images

Barcelona

En un espai com el Teatre Lliure els actors es fan proves abans dels assajos, de l'estrena i a mitja temporada de representacions. Les companyies convidades han de presentar una PCR negativa i una declaració responsable. Els camerinos, el vestuari i l’utilleria es desinfecten cada dia de funció. Tot i així, no van poder evitar el positiu en l’equip artístic que va obligar a cancel·lar ‘Les Tres Germanes’.

A l'Auditori de Barcelona, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya també ha tingut alguns casos que no han afectat els concerts. La setantena de músics de la formació es fa un test cada mes. No poden compartir cadira ni faristol. Tampoc es poden treure la mascareta, excepte si han de bufar un instrument. Els recomanen no xerrar en els assajos.

I no tenen més remei que tocar més separats del que és habitual. Adrián Moscardó, trompetista de l’OBC, diu que “una orquestra al final necessita escoltar-se, sentir-se, i el fet d’estar tan distanciats fa que sigui més difícil”.

L'Auditori, per cert, no posa a la venda els seients de les files més properes a l'escenari quan hi actuen cantants per evitar contacte amb aerosols.

Pel que fa als rodatges, fins i tot els guions s'han vist afectats. Jordi Roure, productor executiu del serial de TV3 'Com si fos ahir', explica que “han reduït al màxim el contacte físic, els petons i les abraçades”.

Tot i que treballen en bombolles i es fan proves serològiques constants –els actors cada setmana-, alguns membres de la sèrie han donat positiu, però no han hagut de parar mai les filmacions. Senyal que els protocols anti-covid en l’àmbit cultural van funcionant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00