Sociedad

Vaja amb el 2021

Santi Hernández, periodista

La Columna (19/01/2021) Santi Hernández, periodista

La Columna (19/01/2021) Santi Hernández, periodista

01:42

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1611134603_373367/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alcoi

Vam dir adéu al 2020 quasi clandestinament. A casa, sense festes multitudinàries, ni campanades en les places. Esperàvem que el 2021 ens donara una treva després d'un 2020 per a oblidar, però el 21 ha entrat amb força. No portem ni 20 dies de l’any nou i sembla que hi haja passat un any.

Ens han confinat, l'hospital està col·lapsat, els casos de covid es multipliquen, ha vingut Filomena i una esquadra del mig ha envaït el Capitoli. 2021 de moment està donant guerra i promet més episodis. La vacunació és l'element que ens obri una llum a l'esperança, a l'optimisme i a la força i la moral que no s'ha de perdre.

La covid, Filomena i el Capitoli no deixen de ser tres fenòmens extrems que curiosament ens apropa com a col·lectiu en tot el planeta.

Els tres són fenòmens globals que es donen d'una manera o d'una altra a tot el món. La pandèmia afecta a tots, Filomena és un exemple més del canvi climàtic i l'assalt al Capitoli no és més que l'aliment de l'extrema dreta del qual tampoc ens salvem.

Els tres fenòmens també tenen en comú el menyspreu a la ciència i al coneixement. La negació de canvi climàtic o la pluja de notícies falses en són un bon exemple.

I els tres fenòmens ens adverteixen també que arribem tard. Han posat al descobert defectes del sistema com la falta d'inversió en sanitat i residències, en ciència o la lluita contra la desigualtat.

A temps està la vacuna de salvar este 2021 de regenerar les polítiques de protecció social, tindre una visió mediambiental de futur i en definitiva d’humanitzar la societat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00