Sociedad

50.000 contagiats de covid

L'hospital de Figueres està en els seus màxims d'ocupació des de l'inici de la pandèmia

Un pacient semicrític ingressat a la Unitat de Monitoratge d'Urgències de l'hospital de Figueres / Fundació Salut Empordà

Girona

La regió sanitària de Girona supera els 50.000 contagiats per coronavirus i la pressió als hospitals continua a l’alça. L’hospital de Figueres està en els seus màxims d’ocupació des de l’inici de la pandèmia. Concretament, la meitat dels llits del centre estan destinats a pacients covid.

L'hospital de Figueres té 67 persones hospitalitzades per covid. Són 2 de cada 10 ingressats a tota la regió sanitària de Girona. La directora assistencial del centre, Àngels Morales, diu que la situació és de tensió perquè estan a prop d’arribar al pic.

Àngels Morales, directora assistencial de l'hospital de Figueres

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1611126868930/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L’hospital cada setmana decideix en funció de la pressió assistencial si desprograma operacions o no.

A tota la regió sanitària de Girona, hi ha 285 persones ingressades, 2 més que ahir - i 44 a la UCI. En les últimes 24 hores, 397 persones han donat positiu i ja s’han superat els 50 mil afectats. Tot i això, baixen l’índex de rebrot - fins els 562 punts - i la velocitat de contagi - fins l’1,03.

Ja s’ha començat a distribuir la segona dosi de la vacuna de Pfizer a les persones que van rebre la primera dosi el 27 de desembre. El primer, una altra vegada, ha estat Esteve Font, a la residència Creu de Palau de Girona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00