Sociedad

Helena Oma: "Els trens passen, crec que és el moment"

L'aler terrassenca abandona l'Uni Girona per buscar minuts a l'Ensino de Lugo.

El club admet que no podrà cobrir la seva baixa perquè la situació econòmica és "catastròfica"

Caldrà buscar un pedaç per cobrir les quatre fitxes de jugadores de formació sense perjudicar l'equip de Lliga Femenina 2.

Oma i Puig durant la roda de premsa d'aquest matí. / Imatge: R.M.

Girona

Helena Oma abandona l'Spar Girona per enrolar-se a l'Ensino de Lugo. Ho va demanar el mes d'octubre, conscient que li costaria molt fer-se un lloc en un equip amb jugadores tan contrastades com les que té Girona, el club li va demanar postposar-ho fins després de la segona bombolla d'Eurolliga i ara ha arribat el moment.

5 anys

Helena Oma té 24 anys i aquesta era la seva 5a temporada a l'Spar Girona encara que no totes han estat complertes. Va arribar al club el curs 16/17 però després de començar la segona temporada va ser cedida al Cadí La Seu (17/18), on va tenir els minuts dels que no disposava a Girona. Va retornar la temporada 18/19 per convertir-se en peça clau de l'equip que va obtenir el segon títol de Lliga i també va contribuir a aixecar la Supercopa. És la temporada que ha tingut més protagonisme amb la samarreta de l'Uni, amb gairebé 21' de presència a pista. La temporada passada va estar marcada per una greu lesió al lligament creuat anterior del genoll esquerre, el 5 de gener, que la va obligar a estar de baixa fins a l'inici d'aquesta temporada.

Oma diu que recalar a Girona li va permetre descobrir que podia plantejar-se viure del bàsquet, que ha compartit pista "amb grans jugadores", que s'ha sentit molt estimada per "club, companyes i afició" però creu que "els trens passen" i que el que necessita després de superar una greu lesió de genoll no ho trobarà a Fontajau. "A vegades s'ha de ser una mica egoista i aquesta oportunitat és la millor per mi", ha declarat.

Bàsicament busca minuts. "No tinc res assegurat on vaig, els minuts me'ls hauré de guanyar però és una plantilla curta i crec que puc encaixar bastant bé al seu projecte", ha explicat a la sala de premsa de Fontajau.

eurolliga

El director esportiu de l'Uni Girona ha admès que estan estudiant demanar ser la seu de la bombolla de quarts de final de l'Eurolliga: "no depèn només de nosaltres; el pavelló ha d'estar disponible tots els dies de la bombolla, cal la producció televisiva i disponibilitat hotelera però estem disposats a arriscar-nos perquè la nostra afició pugui tenir una alegria i a veure si d'aquí a dos mesos la situació ha canviat i poden disfrutar de la bombolla".

El director esportiu, Pere Puig, ha recalcat que entén "perfectament els arguments" de la jugadora i que mantenen la màxima de no retenir ningú malgrat que la situació econòmica "catastròfica" que viuen com a conseqüència del Glòria i la pandèmia fa que no puguin cobrir la seva baixa amb "cap altra jugadora professional".

Helena Oma, marxa a Ensino Lugo

00:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20210125105051482/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons Puig, tampoc volen cobrir la quarta fitxa reservada per a jugadores de formació (les 3 seleccionables ara mateix són Laia Palau, María Araújo i Júlia Soler) amb cap jugadora jove de l'equip de Lliga Femenina 2 perquè això condicionaria el filial i tallaria les ales a la jugadora en qüestió que, amb fitxa professional, ja no podria tornar al filial i ho tindria molt difícil per disposar de minuts amb el primer.

Pere Puig, director esportiu Uni Girona

00:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/2021012510530817/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La solució s'ha de trobar abans que l'Uni rebi divendres el Bembibre a Fontajau i, si no hi ha més remei, pot passar per 'activar' alguna jugadora que no necessàriament hagi de jugar com podria ser el cas de Carla Jou, que és assistent de l'equip. De moment, es busquen solucions alternatives.

L'Uni Girona no ha inclòs cap 'clàusula de la por' en l'operació d'Helena Oma i, de fet, el 14 de febrer està previst que l'equip gironí s'enfronti a la ja ex jugadora durant el partit corresponent a la 25a jornada de la fase regular de la lliga.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00