Sociedad
Coronavirus Covid-19

Els municipis petits d'interior exigeixen la flexibilització del confinament municipal

Critiquen que no estingui en compte la seva realitat i lamenten que les mesures es facin des d'una òptica que qualifiquen de centrista i poc empàtica.

Montblanc / ACN

Els petits municipis de comarques poc poblades insisteixen a la Generalitat que flexibilitzi el confinament municipal: argumenten que no és el mateix viure a una gran ciutat amb tots els serveis que a un poble petit, on els negocis estan condemnats per la manca de clientela.

Xavier Gràcia i Josep Andreu / ACN

Tarragona

 A tot el Priorat hi ha 9.000 habitants, una comarca que viu sobretot del turisme atret pel vi i per l'oli. Ara molts petits empresaris estan amb l'aigua al coll perquè no hi ha visitants: un exemple és Gratallops, que té cinc restaurants que no poden subsistir només amb els poc més de 200 habitants del poble. Per tot plegat el president del Consell Comarcal, Xavier Gracia, implora flexibilització i creu que amb totes les precaucions possibles s'hauria de poder fer vida més enllà del propi municipi.

La situació és semblant a la Conca de Barberà, amb municipis tant petits que no tenen ni botigues per comprar menjar. L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, critica que les mesures es prenguin pensant en Barcelona i les grans ciutats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00