Martes, 02 de Marzo de 2021

Otras localidades

El deute i les amortitzacions dels fitxatges desorbitats ofeguen el Barça

El 'Què t'hi Jugues!' ha tingut accés a la 'Memòria anual' que recull l'activitat i el balanç econòmic del FC Barcelona.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

El 'Què t'hi Jugues!' ha tingut accés a la 'Memòria anual' que recull l'activitat i el balanç econòmic del FC Barcelona. Un document que ens han explicat Jordi Martí i Adrià Soldevila i que deixa entreveure una molt delicada situació de l'economia blaugrana.

Segons consta al document, el club acumula un deute total de 1.173M d'euros, dels quals 730 són a curt termini. De fet, abans del 30 de juny el club hauria de pagar als bancs 266 milions d'euros, 90 d'aquests són de Goldman Sachs. Una dada que empitjora la situació financera si es té també present que el fons de maniobra és negatiu en 602 milions.

Al document, de fet, s'hi descriu la situació amb una frase força clarivident: "Això posa en dubte l'aplicació del principi d'empresa en funcionament", diu la memòria. Una afirmació que podria apropar-nos a descriure la situació com a 'fallida', sense que tècnicament el club estigui en 'fallida'. Tot plegat amb una dificultat afegida i ja coneguda: la massa salarial es dispara fins al 74% en relació amb els ingressos.

 

Les amortitzacions

A tot això, la despesa en amortitzacions i "permutes" (Pjanic-Arthur) suma un total de 186 milions d'euros de despesa per aquesta temporada. De cara a la vinent, estaríem davant d'un forat de 177 milions, i així fins a arribar als 596 milions d'amortitzacions. Explica Jordi Martí que abans el club podia estar entorn dels 60 milions d'amortitzacions com a màxim.


Sobre els préstecs

El Barça busca un préstec de 100 milions d'euros amb garantia de futures vendes de jugadors per atacar les dificultats de tresoreria que vindran en els pròxims mesos.

I és que el Club preveia uns ingressos per Estadi de 56 milions, comptant un 25% de públic al febrer i un 50% al maig.

A propòsit d'això, també hem pogut saber que el préstec de 90 milions de Goldman Sachs té un interès del 2%, que està renegociat fins l'agost del 2021 (s'havia de tornar l'agost del 2019) i que l'empresa propietat del club 'Barça Licensing & Merchandising' (BLM) actua com a garant del préstec.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?