Martes, 18 de Mayo de 2021

Otras localidades

Fills d'immigrants busquen abstencionistes que els cedeixin el vot

Han nascut a Catalunya i estan immersos en tràmits burocràtics per aconseguir la nacionalitat

Han engegat una campanya per ajudar a milers de joves

Safia Elaadam en una imatge de la campanya

Safia Elaadam en una imatge de la campanya / Votaresunderecho.es

Fills d'immigrants nascuts a Catalunya proposen a les persones que no vulguin anar a votar el 14 de febrer que els cedeixin el seu vot. Expliquen que aconseguir la nacionalitat espanyola és un viacrucis que pot durar anys, per això han posat en marxa  #VotarEsUnDerecho. Un projecte que vol denunciar el "racisme institucional".

La impulsora és Safia Elaadam, una jove de vint-i-cinc anys que va sol·licitar la nacionalitat espanyola quan en va fer divuit i encara no l'ha aconseguit. És una condició indispensable per exercir el dret a vot a Espanya, de manera que el 14 de feberer no podrà anar a votar per molt que ho vulgui fer. Assegura que hi ha milers de joves com ella que estan immersos en tràmits burocràtics inacabables.

"Hi ha persones que tenim carreres universitàries, màsters, volem opositar, volem ser funcionàries i no podem perquè no tenim la nacionalitat espanyola. Tampoc podem anar a votar. Em sembla una injustícia", explica Elaadam. Creu que el cas espanyol denota "racisme institucional" tenint en compte que hi ha països que donen "més facilitats" als fills d'immigrants.

La plataforma: #VotarEsUnDerecho

El 2019, la Safia va posar en marxa la campanya #VotarEsUnDerecho, una plataforma que dona la possibilitat de votar als joves nascuts a Espanya que no hi tenen dret. Els connecta amb persones com la Silvia, que no té la intenció d'exercir el dret a vot per la situació sanitària i pel descontentament polític. "Vaig pensar que tenia un privilegi que moltes persones immigrants i filles d'immigrants no tenen", explica, per això ha decidit cedir-los el vot. Gràcies al projecte, més de 2.000 persones van poder votar a les diferents eleccions del 2019.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?