Domingo, 28 de Febrero de 2021

Otras localidades

Debats electorals de 'La Llotja' a la presidència del Barça: Espai Barça

Posem sobre la taula el projecte actual, l'opció d'anar a jugar a Montjuïc, el finançament i els possibles ingressos de l'Espai Barça amb Elena Fort (Joan Laporta), Marc Duch (Víctor Font) i Juanma Alcaraz (Toni Freixa)

El quart debat temàtic a la presidència del Barça organitzat per SER Catalunya ha tingut com a eix principal l'Espai Barça, el projecte de remodelació del Camp Nou, el Palau Blaugrana i la nova urbanització de l'entorn de l'estadi, integrat al barri de Les Corts. Repassem el projecte actual aprovat per la junta directiva de Josep Maria Bartomeu i abordem qüestions com els possibles ingressos i el nou finançament proposat per Goldman Sachs.

El debat ha comptat amb la presència d'Elena Fort, representant de la candidatura de Joan Laporta; Marc Duch, responsable de l'àrea social de Víctor Font; i Juanma Alcaraz, membre de la candidatura de Toni Freixa a la presidència del Barça.

Què s'ha de fer amb el projecte actual?

En aquesta primera pregunta ja es produeixen les primeres divergències entre candidatures. Concretament, els equips de Laporta i Font defensen la necessitat de realitzar una auditoria abans de prendre cap decisió, mentre el representant de Freixa considera obligatori començar les obres el més aviat possible. "El que volem és començar les obres de seguida. No podem esperar més. És una llàstima que Messi no hagi jugat en un estadi nou com va fer Kubala. L'endemà de guanyar les eleccions, nosaltres començarem l'estadi", expressa Juanma Alcaraz.

Elena Fort creu que, en primer lloc, s'ha d'analitzar l'estat del projecte. "Vull posar en valor la feina feta per la gent que hi ha treballat, però al 2021 li cal un replantejament a un projecte que ve del 2014 i en el qual han canviat moltes coses", manifesta.

"El nostre compromís és sotmetre el projecte a referèndum, perquè les condicions financeres han canviat radicalment, perquè el projecte inicial era una idea i ara tenim una cosa tangible. Veurem si s'ha de revisar. És just que es posi a les mans del soci", comenta Marc Duch, qui rep resposta immediata d'Alcaraz: "Ja s'ha fet un referèndum i no és qüestió d'anar fent referèndums cada dos per tres. Els socis ja van dir la seva".

Anar a jugar a Montjuïc?

Dijous de la setmana passada, Joan Laporta va posar sobre la taula la possibilitat que el Barça vagi a jugar dos anys i mig a l'estadi de Montjuïc mentre es produeixen les obres del Camp Nou. En primer lloc, per no crear molèsties als socis i als jugadors i, en segona instància, per accelerar les obres i poder acabar l'estadi en menys temps del previst. Elena Fort deixa clar en el debat que, aquesta, no és una proposta en ferm: "La candidatura de Joan Laporta no proposa anar dos anys i mig a jugar a Montjuïc. Ens plantegem l'opció. Hem de simultaniejar obres i usos o hem de guanyar temps i fer un estadi més ràpid i millor tècnicament? Cap candidatura ho ha posat sobre la taula i s'ha de tenir en consideració".

Les altres dues candidatures ho descarten completament. "Ho tenim descartadíssim. No desterrarem el soci i l'exiliarem a Montjuïc dos anys o tres, a passar fred, a mullar-se quan plou i, el més important, a enviar-hi 56.000 abonats dels 86.000 que tenim. N'hi ha 30.000 que no hi podran anar", alerta Duch. Alcaraz també ho té clar: "Nosaltres ho tenim totalment descartat. Insistim, l'Espai Barça ja ha començat, s'està fent i no entenc la discussió. El que volem és començar les obres de seguida i respectar el mandat del soci".

Més debat

En el debat sobre l'Espai Barça també posem sobre la taula el model de finançament de Goldman Sachs, del qual Marc Duch admet que la candidatura de Víctor Font està treballant en una nova opció, sense revelar-la; parlem del Palau Blaugrana i de la seva capacitat, dels edificis adjacents com les oficines i l'hotel i del possible soterrament de l'avinguda Arístides Maillol, opció que planteja Joan Laporta.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?