Sociedad
Vivienda

El Consell instal.la una nova Oficina Insular d'Habitatge a s'Esplanada de Maó

L'any passat 400 famílies van demanar ajuda a aquest servei

El Consell de Menorca obre una nova oficina d'Habitatge a Maó. / CIMe.

Mahón

L’Oficina Insular d’Habitatge deixa de compartir l’espai amb l’IBAVI com feia fins ara i estrena aquest febrer la nova seu a la plaça de s’Esplanada nombre 2 de Maó, junt al carrer de Ses Moreres. També es dóna atenció a altres municipis de l’Illa si es compta amb espais concertats prèviament. Des d’aquesta oficina dependent del Consell Insular i gestionada per Provivienda amb un equip de professionals, s’ofereix informació i assessorament en temes d’habitatge: contractes de lloguer, tant des de la vessant del propietari com de l'inquilí, impagaments de lloguer, mediació entre propietaris i llogaters, execucions hipotecàries i aspectes jurídics relacionats amb l'accés a l’habitatge així com tallers dirigits a professionals i unitats familiars.

Durant el 2020, segons es recull en l’Informe Anual, han estat més de 400 les unitats familiars assessorades des d’aquest equip. Ara, a la nova oficina de s'Esplanada, es disposa d’un millor espai per l’atenció als ciutadans, que segueix sent de dilluns a dijous de 9 a 14 hores sempre amb cita prèvia, a concertar per telèfon al 971 77 63 79 o per correu a oficinainsularvivienda@provivienda.org.

L’equip professional de l’oficina - una treballadora social, una advocada, i una administrativa - ha realitzat un total de 4.599 intervencions durant el 2020, el que suposa pràcticament el doble que durant l’any 2019, a causa de la crisi econòmica causada per la pandèmia. Cada situació residencial requereix diverses actuacions per atendre les necessitats de la persona o família sol·licitant d’ajuda.

A l’Informe Anual 2020 elaborat per l’Oficina Insular d’Habitatge es detalla que han estat 408 en total les unitats familiars ateses durant 2020, de les quals 249 s’han dirigit per primera vegada a demanar assessorament en temes d’habitatge a aquesta oficina, mentre que amb les altres 159 famílies ja s’havia iniciat una intervenció en anys anteriors. També s’especifica que en aquest difícil 2020, les 249 noves famílies ateses, fan un total de 579 persones, de les quals 156 són menors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00