Sociedad
Medio ambiente

El GOB presenta un recurs contra les obres al port de Fornells

Afirma que no s'han previst les rectificacions establertes al projecte inicial

Els ecologistes volen aturar les obres perque no inclouen les mesures correctores imposades per protegir el medi ambient. / GOB.

Mahón

El GOB ha detectat diferents incompliments dels requisits ambientals que es van imposar al projecte executiu del port de Fornells i per això ha presentat un recurs contra la licitació de l'obra en entendre que hi ha perills ambientals importants. El projecte preveu l'habilitació de dues zones de varada, una vora la benzinera i l'altra a la part sud del port sobre terreny ara natural. En aquests espais es fan reparacions amb materials altament tòxics, com ara olis usats, filtres bruts, envasos i absorbents contaminats, bateries, aerosols, plàstics, residus de rascat, pintures.

La resolució ambiental advertia d'aquesta possible contaminació i obliga a dotar l'espai de canals de recollida i sistemes de garantia. En el projecte constructiu que surt a licitació no s'ha observat que la rampa sud compti amb aquests sistemes de control de contaminants. Davant aquests incompliments els ecologistes consideren necessari aturar les obres.

La oposició del GOB es suma a les de les forces polítiques majoritàries a Fornells i Es Mercadal que volen un canvi important del projecte que impulsa Ports de les Illes Balears amb el recolzament del Govern balear.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00