Miércoles, 14 de Abril de 2021

Otras localidades

DADES SANITÀRIES

7.000 persones s'inscriuen a la plataforma digital per vacunar-se

Pel què fa les dades sanitàries, hi ha 10 persones a planta i 7 a la Unitat de Cures Intensives, dels quals 6 estan amb ventilació mecànica

Hi ha 10 persones a planta i 7 a la Unitat de Cures Intensives, dels quals 6 estan amb ventilació mecànica.

Hi ha 10 persones a planta i 7 a la Unitat de Cures Intensives, dels quals 6 estan amb ventilació mecànica. / Arxiu ANA

Avui ha estat el primer dia de funcionament d’aquesta eina i, segons el ministre de Salut, Joan Martínez, Benazet, del total d’inscrits un miler corresponen a persones majors de 71 anys.

Pel que fa la situació sanitària, Benazet ha explicat que en les darreres 24 hores s’han detectat 36 nous contagis de coronavirus i la xifra total ascendeix a 10.775. Els casos actius són 346 i es mantenen les 110 víctimes mortals.

A l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell hi ha 17 pacients, dels quals 10 estan a planta i 7 a la Unitat de Cures Intensives, dels quals 6 estan amb ventilació mecànica. La taxa de reproducció del virus ha augmentat i es situa en 0,83.

La bona notícia és que en l’àmbit escolar ja no queda cap aula confinada totalment i només queda una en vigilància activa parcial. En aquest sentit, ha explicat que el cribratge a la població escolar s’ha ampliat als alumnes a partir de deu anys.

Amb aquestes dades, l’executiu, ha autoritzat les reunions professionals amb un màxim de sis persones i demana que es mantingui la restricció de quatre en l’àmbit privat.

D’altra banda, el Consell de Ministres també ha aprovat el decret de quarantena dels visitants de zones de risc, que afecta a països com el Brasil o Sud-Àfrica. D'aquesta manera, els visitants que provinguin d'aquests dos estats hauran de presentar una TMA o PCR feta en les 72 hores prèvies a l'arribada a Andorra i, a més, hauran de passar una quarantena de catorze dies.

Finalment, en referència als vaccins d'AstraZeneca, el ministre Benazet ha assegurat que estan a punt d'arribar a Andorra les primeres dosis del total de 26.400 que ha de rebre l'executiu en les properes setmanes.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?