Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas: EEUU apunta a Israel como autor del ataque

Sociedad

Quines coses canvien a Menorca a partir d'aquest proper dissabte?

Aquestes són les coses que canvien a partir d'aquest proper dissabte

Imatge d'arxiu / Cadena SER

Mahón

Menorca passarà a partir d’aquest dissabte del nivell 4 al nivell 2, tot i que amb unes condicions que poc es diferencien de les actuals restriccions.

Bàsicament, es manté el toc de queda a les 10 del vespre, com fins ara, i també les reunions seguiran tenint un màxim de 6 persones de, com a molt, 2 nuclis familiars. Mesures igualment molt restrictives que, potser, queden enfora de les pretensions de part de la ciutadania però que des del Govern i el Consell es justifiquen amb el fet d’arribar en les millors condicions al mes de juny.

Pel que fa a la restauració, a partir de dimarts podran obrir els interiors de bars, restaurants i cafeteries, però només al 30% de la seva ocupació i només fins a les 5 del capvespre amb la prohibició de servir a les barres i amb un màxim de 4 persones per taula. A les terrasses l’ocupació podrà ser de fins al 75% amb un màxim de 6 persones per taula i fins a les 10 de vespre de entre setmana i a les 6 els caps de setmana.

En quant a la resta de mesures, reobren els casals de gent gran tot i que només al 50%, sense servei de bar i per a activitats dirigides sense contacte en grups estables d’un màxim de 6 persones. També s’amplien les visites als residents dels centres sociosanitaris, tot i que amb la supervisió de professional. El teatre també podran tenir un aforament del 50%, al igual que biblioteques i museus., els llocs de culte amplien la seva capacitat del 30 a 50%.

L’activitat física a l’aire lliure passarà d’un màxim de 6 a 10 persones. Els gimnasos podran tenir una capacitat del 50% amb un màxim de 15 persones per activitat dirigida. Pel que fa als esports federats d’equip, ja es permet el contacte físic i també l’assistència de públic, que en tot cas no podrà excedir del 25% de l’aforament amb un màxim de 200 persones en recintes tancats i 400 persones en recintes oberts. Els comerços hauran de mantenir un aforament màxim del 50% i els mercats el podran ampliar fins al 75%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00