Martes, 13 de Abril de 2021

Otras localidades

La lluita de Keita Balde i els temporers de Lleida contra el racisme

Al 'Què t'hi jugues!' parlem del documental de Movistar on el futbolista d'Arbúcies explica la seva història, i amb l'activista Nogay Ndiaye analitzem quina serà la situació per als temporers aquest proper estiu.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Al 'Què t'hi jugues!' parlem del documental de Movistar on el futbolista d'Arbúcies explica la seva història, i amb l'activista Nogay Ndiaye analitzem quina serà la situació per als temporers aquest proper estiu

El futbolista català Keita Balde no es va poder treure del cap la imatge de Serigne Mamadou plorant mentre denunciava les condicions en les que vivien desenes de senegalesos que recollien fruita a Lleida. Emocionat i impactat per la cruesa del seu relat, va decidir ajudar-lo a aconseguir un lloc on dormir, roba i menjar per a ell i als seus companys. Aquesta és la història que explica el documental Hermanos d'Informe Plus que s'emet aquesta nit a Movistar.

En una conversa amb diversos mitjans, entre ells la Cadena SER, Keita Balde reconeix que malgrat la majoria de futbolistes viuen en una bombolla, ell és un noi normal que és molt conscient del seu status: "Los problemas de Serigne, para mí, son la vida real. Nosotros somos unos privilegiados". A Lleida es va trobar que molt hotels es van negar a allotjar els temporers amb diners del propi Balde: "Ahora me gustaría ir con mis amigos negros e intentar alquilar unas habitaciones de hotel. A ver qué nos decían...".

Al 'Què t'hi jugues!' també hem parlat amb l'activista antiracista Nogay Ndiaye, la persona que va ajudar Keita Balde a materialitzar la seva ajuda en millores reals per als temporers. Ndiaye ens ha alertat que aquest any es repetirà la història de cada estiu: "No és un problema de l'any passat, és quelcom que passa des de fa més de 20 anys a Lleida. L'any passat va tenir més repercussió perquè es va implicar un futbolista internacional com el Keita Balde i va ser un cas molt mediàtic. Però enguany seguirem sense tenir un alberg ni cap recurs habitacional per als temporers".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?