Sociedad
Coronavirus Covid-19

Detectat un nou brot de coronavirus a Arinsal amb disset positius

Es tracta d'un grup de persones que pertanyen al mateix col·lectiu i que s'ha descobert després que una d'ells es fes una proba TMA per sortir del país

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa d'aquest dilluns per actualitzar les dades sanitàries sobre la Covid19. / SFGA

Andorra la Vella

Detectat un nou brot a Arinsal amb 17 positius.

Es tracta d'un grup de persones que pertanyen al mateix col·lectiu i que s'ha descobert després que una d'elles es fes una proba TMA per sortir del país.

Per altra banda, el brot detectat entre el personal de la restauració del Tarter ha crescut i afecta ja 18 persones. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, els ha titllat d'"importants" i malgrat demostrar certa preocupació per si s'haguessin infectat d'alguna de les variants del coronavirus, destaca "la ràpida intervenció de tothom per evitar una expansió".

Quan a la resta de dades, en les darreres 24 hores s'han detectat 23 nous positius i els casos actius cauen fins als 304. El total de contagiats des de l'inici de la pandèmia frega les 10.900 i es mantenen les 110 defuncions.

A l'hospital de Meritxell s’han donat quatre altes en les darreres hores. Per tant, 17 persones ingressades a planta i set a la Unitat de Cures Intensives on sis d'elles requereixen ventilació mecànica. Pel que fa a la població escolar, 9 aules estan sota vigilància activa – 1 activa total i 8 en modalitat parcial– i 2 en vigilància passiva

Benazet ha informat també que ja hi ha 18.000 persones registrades a la plataforma per rebre la vacuna i confia que les dosis pactades arribin "com més aviat millor".

Finalment ha deixat un misatge d'esperança en el qual assegura que "estem en els moments finals" de la pandèmia i que, malgrat caldran algunes mesures de seguretat encara, augura que "de cara a la tardor farem vida normal".

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00