Martes, 13 de Abril de 2021

Otras localidades

Pandèmia universitària

Enrique Moltó, climatòleg

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Hui vaig a parlar-vos de la educació universitària, bàsicament després del que ha passat en la pandèmia. Com a professor universitari he tingut una experiència en esta qüestió, que ha passat en els últims mesos, i us la vullc contar.

També tinc que dir-vos que tinc la experiència com a pare en primària i secundària i he vist en col·legis i instituts als xiquets i als mestres degudament apretadets, amb les seues mascaretes, ben protegits, però tots en classe presencial, que te un valor incalculable i que és insubstituïble en el context actual. Davant d’això també he vist, per l’altre costat, que a la Universitat es va optar per la docència anomenada dual, mixta, te molts noms diferents, i us tinc que dir que esta docència és un autèntic desastre, baix el meu punt de vista.

Esta docència dual permet la opció, es va contemplar amb la idea de que es poguera fer amb 5 alumnes, per exemple, de forma presencial, i la resta en sa casa, es a dir un torn de presencialitat, però al final, com no se’ls podia obligar, la majoria dels alumnes estan en sa casa, mentres que el professorat, en principi, la majoria d’ells, anem a donar classe al nostre lloc de treball.

És una situació peculiar, es faça des d’on es faça, que va estar be durant els primers moments de la pandèmia, durant el confinament, perquè no n’hi havia un altra, però en estos últims mesos el que he comprovat es que t’avorrixes moltíssim donant classe, sentat, davant de persones que en teoria estan connectades, però tu no ho saps be del tot i resulta, a més a més, que la qualitat de la resposta no és massa bona. Per suposat que n’hi han excepcions, que n’hi ha gent que col·labora.

També ha de dir que és molt probable que es puguen fer algunes activitats per teletreball com estan fent-se, reunions i altre tipo de coses que si que són molt útils. Però resulta que ara m’acabe d’enterar que el propi govern està estudiant incorporar aquesta docència dual com a una eina fixa, permanent, en la universitat.

Jo pense que estic totalment en contra perquè el que es produeix en un intercanvi de paraules en una classe presencial dinàmica, en la que un puga estar alçat, explicant coses i intercanviant opinions amb els alumnes, no es pot substituir de cap manera amb una classe virtual.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?