Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad

Maó imposa casc i assegurança obligatòria als conductors de patinets elèctrics

La nova ordenança municipal entrarà en vigor a partir del a partir del 9 de març

Imatge d'un adult en patinet / Auto10

Mahón

El proper dimarts dia 9 entrarà en vigor a Maó una nova normativa que regularà la circulació dels vehicles de mobilitat personal, allò que coneixem habitualment com “patinets elèctrics”.

L’objectiu de la nova ordenança és crear un marc legal que doni seguretat viària als conductors d’aquests vehicles i, també, a la resta de la població que comparteix espais públics amb ells.

La ràpida proliferació i la tendència creixent, al municipi, d’aquests nous aparells, provoquen certes incidències. Vianants i ciclistes comparteixen el seu espai amb aquests nous conductors, que patien fins ara un buit normatiu respecte de la regulació de les seves condicions de circulació.

Amb l’entrada en vigor de la normativa ela patinets tindran prohibit circular a les voravies, passejos pavimentats i zones de vianants.

En canvi, si ho podran fer tant als carrers residencials com a les voravies autoritzades, però sempre que ho facin a velocitat de vianant.

També es podrà circular per carrils-bici, passejos de terra i parcs públics amb diverses limitacions de velocitat. A més, serà obligatori dur casc homologat, elements reflectants, tenir almenys 15 anys i disposar d’una assegurança de responsabilitat civil.

S’estableix també tot un sistema d’infraccions que van des dels 100 euros en sancions lleus, fins als 500 en cas de les molt greus.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00