Sociedad
MOBILITAT

Espanya prohibeix la mobilitat per Setmana Santa

Andorra es quedarà sense rebre visitants durant el període de vacances i només podran accedir al Principat els residents a la comarca de l'Alt Urgell

Catalunya manté una setmana més el confinament comarcal. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

La Comissió de Salut Pública ha acordat aquest dijous el tancament perimetral de les autonomies durant la Setmana Santa, entre d'altres mesures. El pacte compta amb el vistiplau del Ministeri de Sanitat espanyol i de les mateixes Comunitats, representades a la Comissió, però haurà de ser ratificat al pròxim Consell Interterritorial de Salut, dimecres vinent. Una altra mesura acordada és que no se celebraran esdeveniments que impliquin aglomeració o concentració. També s'ha establert limitar les reunions en espais públics o privats a un màxim de quatre persones tant a l'exterior com a l'interior i mantenir el toc de queda entre les deu de la nit i les sis de la matinada.

El document inclou com a recomanació desaconsellar expressament la celebració de trobades socials amb no convivents als domicilis o en altres espais tancats.

De fet, aquest migdia la consellera de Salut catalana, Alba Vergés, ja manifestava que no hi havia res que fes pensar en canvis en el perímetre.

D’aquesta manera, Catalunya manté, de moment, el confinament comarcal. Vergés ha dit que la corba esta baixant de manera molt lenta i la pressió sobre el sistema sanitari continua en una situació delicada amb 500 crítics.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00