Sociedad
MIRANT AL 8 DE MARÇ

Fátima, dona jove musulmana i feminista

Descobrim la quantitat de matisos i la complexitat que té la realitat multicultural en la que vivim immersos. Formem part d'una societat que tendim a simplificar i que la Fàtima ens recorda que allò "multi" sovint pot ser sinònim d'enriquiment individual i col·lectiu.

Fátima Charkaoui / cedida

La Fátima Charkaoui és professora d’ FP i tresorera de l’Associació per la defensa dels drets de la comunitat musulmana i ens explica que en ella convergeixen molts ingredients per a que experimenti la discriminació en molts sentits i àmbits. És dona, és jove, musulmana de religió, originària del Marroc i també és feminista.

Reus

Relata que s’ha trobat en una entrevista de feina per a un centre educatiu en la que li van preguntar si estaria disposada a treure’s la hijab. Cosa que a ella li va xocar perquè “precisament les escoles haurien d’enfocar-se en la realitat multicultural que hi ha al nostre país”.

Fátima és un clar exemple de que vivim immersos en etiquetes simplificadores i limitants sobre persones, cultures, creences i realitats.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00