Deportes

L'auditoria de PwC no va investigar Bartomeu

El president va pactar amb l'empresa les condicions d'una auditoria que els Mossos consideren que va estar controlada per Bartomeu i el Director General, Òscar Grau.

Més detalls del sumari del 'Barça Gate': L’auditoria de PwC no va investigar Bartomeu

Més detalls del sumari del 'Barça Gate': L’auditoria de PwC no va investigar Bartomeu

10:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1614955533866/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Josep Maria Bartomeu no va ser investigat en l’auditoria encarregada a Price Waterhouse Coopers el dia 21 de febrer del 2020, quatre dies després que el Què t’hi Jugues destapés l’escàndol de les xarxes socials i el mateix dia que la junta directiva es va reunir en un restaurant de Sant Just Desvern. Això confirma el sumari al qual ha tingut accés SER Catalunya. Precisament, en aquell dinar del dia 21, la majoria de la junta va votar a mà alçada si calia convocar eleccions anticipades. Va guanyar el sí, però Bartomeu va invalidar la votació adduint que aquella trobada pertanyia a una reunió informal, sense acta oficial.

El mateix dia al matí, abans del dinar, Bartomeu es va reunir amb els auditors de PwC i va pactar les condicions de l’auditoria, que passaven per un abast limitat, la imposició de realitzar les investigacions des de les oficines de PwC sense trepitjar el club i condicionar les paraules clau per dur a terme la recerca a l’aprovació prèvia d’Oscar Grau. A més, entre aquells pactes, també s’hi incloïa no investigar el mateix president “perquè no era executiu ni participava en la gestió directa dels serveis”. D’aquesta manera, ni l’ordinador ni el telèfon de Bartomeu van ser aportats ni analitzats. Això sí, el president va insistir en incloure en la investigació el cap de Marca Barça, Guillem Graell.

Segons l’informe dels Mossos d’Esquadra, “Bartomeu va utilitzar unes conclusions parcials, corregides i interessades de l’informe de PWC que induïen a confusió sobre el contingut real de l’informe”. De fet, la mateixa policia deixa clar que les clàusules no oferien dubtes sobre l’abast real i allò que no faria aquella auditoria, “ni opinió legal ni detecció de fraus”.

La policia catalana destaca dues de les conclusions de l’informe de PwC que el club va aprofitar per explicar com els grans titulars: “No se encargó ninguna campaña difamatòria hacia nadie” i “no existió ninguna conducta corrupta”. De l’auditoria sencera, els Mossos d’Esquadra en desprenen que “aquests aspectes no van ser investigats ni per PwC ni sol·licitats pel club”.

Del Barça a I3 Ventures i d’I3 Ventures a Telampartner

L’informe policial inclòs en el sumari també detalla que, durant l’any 2018, la totalitat de les transferències emeses pel Barça a I3Ventures (una de les empreses proveïdores) van anar a parar als comptes de l’empresa Telampartner SLP. En concret, diverses transferències de 16.000 i 32.000 euros que van passar del club blaugrana a l’empresa de Carlos Ibáñez van acabar traspassades, en quantitats exactes, a Telampartner. Cal recordar que Jaime Malet i Javier Vega de Seoane, socis d’aquesta societat, formen part de la Fundació Joan Boscà, que durant anys ha buscat i proporcionat finançament a Societat Civil Catalana. A més, Sílvia Sorribas, també sòcia de l’empresa, va ser la mà dreta de Carles Tusquets en la seva candidatura a la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona l’any 2019.

Com a detall no menor, abans de ser contractada pel Barça, I3Ventures tenia uns fons negatius de -70.118,81€ i que això suposava que “I3V estava en causa legal de dissolució”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00