Sociedad

El transatlàntic tenia una via d'aigua

L'Uni Girona derrota Perfumerías Avenida a la pròrroga i disputarà la cinquena final de copa consecutiva.

Les gironines s'han refet d'un molt mal tercer quart, en el que han arribat a perdre de 12, i han acabat imposant-se amb contundència.

Chelsea Gray durant el temps reglamentari i Vasic i Eldebrink a la pròrroga han assumit la responsabilitat sense que els tremolés el pols.

Les jugadores de l'Uni Girona celebrant la classificació per la final. / Imatge: David Subirana cedida per Uni Girona

Girona

Perfumerías Avenida és un transatlàntic. És una frase recorrent que serveix per resumir l'excel·lent i extensa plantilla que té l'equip salmantí. El conjunt que prepara Roberto Íñiguez no coneixia la derrota aquesta temporada ni a la lliga ni en competició europea (34 partits) i havia enllestit la majoria de partits per pallissa. A la Copa, a més, porta 4 títols seguits i ha jugat les últimes 9 finals.

Salvant les distàncies, de l'Uni Girona pensen el mateix la resta d'equips de la competició -excepte València- però aquesta temporada ja havia vinclat el genoll en els dos partits de lliga contra València i en els dos enfrontaments previs amb Perfumerías a la lliga i a la Supercopa. A més, al torneig del K.O., Salamanca sempre havia estat insuperable. Fins avui.

L'Uni ha fet un partit molt seriós en defensa i atrevit en atac fins al descans (40-44) però al final del tercer quart, després d'un dolorós 20-4, amb un -12 al marcador (60-48) i Laia Palau i Julia Reisingerová amb 4 faltes semblava que, una vegada més, el transatlàntic superaria la tempesta.

Però un triple de Chelsea Gray -que ha firmat una actuació memorable amb 14 punts i 10 assistències- ha obert un escletxa imperceptible al casc blau a l'inici de l'últim quart (-9). Un altre triple de Ferrari l'ha eixamplat (-6). I quan no era de lluny, era la connexió entre Gray i Reisingerová -eliminada a falta de 5' per al final- la que rovellava la línia de flotació de les castellanes.

El dubte s'ha instal·lat a Perfumerías, que, precisament, no dubta i aclapara els rivals amb encert i activitat. L'Uni ha vist l'oportunitat i ha multiplicat mans, ha tancat el rebot i ha forçat faltes en atac, circumstàncies que, a poc a poc, han anat traient del partit a les Samuelson, Hayes, Domínguez i companyia. Només Maite Cazorla replicava.

Amb un triple de Ferrari l'Uni ha culminat la remuntada (64-65 a 4:33) i Gray i Vasic han situat el +4 quan quedaven 2' per al final però Hayes des de tir lliure i Samuelson ho han igualat i Hayes ha tingut, fins i tot, un últim llançament per arreglar-ho.

Quan ha començat la pròrroga, Perfumerías ja navegava amb dificultats i l'Spar Girona, completament alleugerit perquè forçant la pròrroga ja havia guanyat, ha jugat amb serenor i ha posat la pilota a les mans oportunes.

Eldebrink ha desempatat amb un triple que ha entrat plorant i després han vingut dues accions individuals de Sonja Vasic, que ha fet tants punts a la pròrroga com a la resta del partit. Com advertia la seva companya, Laia Palau, "per això és Sonja Vasic".

Perfumerías ha trigat 3' a anotar i, quan ho ha fet, ja estava 9 punts per sota al marcador. L'Uni ha segellat la victòria des del tir lliure i demà disputarà la seva cinquena final consecutiva. El rival serà València, amb qui no coneix la victòria aquesta temporada.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00