Miércoles, 14 de Abril de 2021

Otras localidades

Memoria histórica

El PP demana formalment restituir el monolit de Francisco Gimier a Es Castell

El monument es va llevar fa uns mesos en aplicació de la Llei de la Memòria històrica

Aquest és el monument que es va retirar del cementiri d'Es Castell.

Aquest és el monument que es va retirar del cementiri d'Es Castell. / PP

El Grup popular en el Parlament ha presentat una Proposició no de llei per a que es retorni el monolit en record d'en Francisco Gimier que es trobava davant del cementiri d'Es Castell i que es va retirar fa uns mesos per ordre de la Direcció General de Memòria Democràtica del Govern Balear. Aquesta acció es va dur a terme en aplicació de la Llei de Memòria Històrica.

Des del PP s'esgrimeix que Francisco Gimier, a més d’alcalde d’Es Castell, va ser fundador i director de l’Ateneu de Villacarlos, comerciant, i persona apreciada i involucrada en els problemes del seu poble. El 16 de novembre de 1936 va ser assassinat per un grup de militars i paisans, que van anar-lo a buscar per la nit a seva casa. El seu cos va aparèixer l'endemà en el cementiri mort com a conseqüència dels cops patits i les ferides de bala. Els responsables mai van ser investigats.

També apunten els populars que la llegenda del monolit no inclou cap símbol o insígnia franquista pel que no es justifica la seva retirada. Al parer del PP “suprimir el monolit no aporta ni dignitat a la víctima ni sentit democràtic a la decisió d'esborrar l'emprenta d'un exalcalde que fou assassinat durant la Guerra Civil."

A més de la proposició no de llei al Parlament, els populars també  han plantejat una pregunta al Ple del Consell de Menorca per a què expliqui la seva implicació, si és que ha existit, en la retirada del monument.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?