Viernes, 17 de Septiembre de 2021

Otras localidades

DIRECTO | 'HORA 25' DESDE SAN SEBASTIÁN DIRECTO | 'HORA 25' DESDE SAN SEBASTIÁN Edición especial de 'Hora 25' desde el Festival de Cine de San Sebastián
Caso Alquería

L'Audiència de València confirma l'obertura del judici oral contra els acusats del cas Alqueria

Les defenses de l'acusació veuen "inaudit" que un jutge s'immisceixi en decisions d'oportunitat política i empresarial

Rodríguez durant una roda de premsa

Rodríguez durant una roda de premsa / Ajuntament Ontinyent

L'Audiència de València ha confirmat l'obertura de judici oral contra l'alcalde d’Ontinyent i expresident de la Diputació Jorge Rodríguez i altres nou encausats per delictes de malversació i prevaricació suposadament comesos mitjançant una presumpta simulació de contractes d'alta direcció en l'empresa pública Divalterra.

El jutge del Cas Alqueria va obrir el mes de febrer passat judici oral contra Rodríguez, que va deixar el càrrec i va abandonar el PSPV-PSOE per aquests fets, i contra altres 14 alts càrrecs.

Ara l'Audiència ha confirmat l'obertura de judici en un acte en el qual rebutja els recursos dels imputats contra l'acte de procediment abreujat dictat pel Jutjat d'Instrucció 9 en el marc del denominat "caso Alqueria".

El Tribunal entén que l'acte recorregut està prou motivat, ja que realitza un relat fàctic suficient "a l'efecte de determinar els possibles fets que es consideren típics", al mateix temps que "identifica a les persones contra les quals es dirigeix el procediment".

L'Audiència confirma així l'existència d'indicis racionals de criminalitat i conclou que les al·legacions exposades pels recurrents han de ser dirimides en la fase de judici oral "conforme als principis d'oralitat, contradicció i immediació".

És a dir, considera que hi ha suficients indicis de possibles fets delictius i de la possible implicació en els mateixos dels acusats, amb independència que ha de ser en el judici on es determini si correspon o no condemnar.

Les defenses dels acusats en el cas Alqueria han criticat la seua "indefensió" durant el procés d'instrucció i han titllat d’"inaudit que un fiscal i un jutge s'immisceixin en decisions d'oportunitat política o empresarial".

Han recalcat que l'alternativa a l'estructura directiva que ells van contemplar, "com s'ha comprovat, era la liquidació de l'empresa i la incertesa els treballadors".

Per això, veuen "inaudit que un fiscal i un jutge s'immisceixin en decisions d'oportunitat política o empresarial", han assenyalat les defenses, que afegeixen que "des de l'operació Alqueria tot ha anat a pitjor en Divalterra".

Recordem que aquesta notícia de l’obertura del juí oral no va ser vista amb mals ulls per Jorge Rodríguez, açò deia l’alcalde d’Ontinyent fa un mes, el passat 24 de febrer

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?