Deportes

Ronald Araujo al 'Què T'hi Jugues!': "Guanyar la Lliga seria tremendo, ens donaven per morts"

Barcelona

Ronald Federico Araújo da Silva, així és el nom complet de l'emergent central que enamora a 'Can Barça'. Va arribar al club l'agost del 2018 i, amb tan sols vint-i-dos anys, ja és una figura indiscutible al primer equip. Provinent del Boston River, de la primera divisió uruguaiana, el defensa s'ha adaptat molt ràpidament a l'estil de joc culer. "Quan vaig arribar al Barça la pilota m'anava volant, m'anava a 200 per hora, en un joc de posició amb 10 persones en un espai reduït em costava molt, però no em va deprimir, no em va treure la il·lusió, em quedava després de l'entrenament practicant cada dia. Això va ser donant el fruit i me'n vaig anar acostumant a la filosofia del Barça, però queda molt per aprendre". Avui Araujo ha passat pels micròfons del 'Què t'hi Jugues!' per parlar dels seus orígens, per explicar com van ser de complicats els seus inicis, com va ser la seva arribada al Barça i com analitza a dia d'avui l'estat de forma de l'equip i la seva visió sobre noms propis com Messi, Koeman o Joan Laporta.

Leo Messi

"Des que va marxar Luis (Suárez), em vaig asseure a la seva taquilla, a la banda de Leo. És una persona excel·lent, un gran capità i un referent. Espero que es quedi amb nosaltres molt més temps. Messi és el Barça, porta molts anys aquí, és el capità i referent, un ídol per a molts. La veritat és que és difícil imaginar-se'l amb una altra samarreta. Jo crec i vull que es quedi amb nosaltres".


Koeman

"És una gran persona i un gran entrenador, s'està demostrant. Ens ajuda bastant. Espero que es pugui quedar més temps". "És important que continuï, està fent una gran feina. En el seu primer any s'ha demostrat que tenim un gran equip i que ell sap estar al comandament al Barça, i si està un altre any més encara".


Doblet

"Guanyar la Lliga seria tremendo, fa uns mesos ens veien molt lluny i ens donaven per morts. Seria una cosa terrible en aquest any guanyar les dues copes, per al bé del club i per al bé de tots seria molt bonic".


Laporta

"És un gran president, es va demostrar abans quan hi era i ara des del primer moment va venir a parlar amb nosaltres i ens va demostrar que està molt a prop. Em fa l'efecte que és una persona molt intel·ligent i que va a ajudar molt al club en aquest moment".


Vestuari

"L'equip està molt bé, el grup està molt bé. Quan hi havia resultats dolents sabíem que junts ho podíem treure: hi ha equip, grup i excel·lents jugadors. Ens unim més, vam tenir xerrades amb els referents, els capitans. Sabíem que estant units anaven a venir els resultats bons i ara s'estan veient els fruits. L'equip està molt bé. Necessitem estar així de junts per al que ve que és molt important".


Lesió

"De turmell ja estic bé. És cert que va costar una mica perquè ens afanyem una mica, jo també, perquè tenia moltes ganes d'ajudar l'equip. Contra el Sevilla em vaig tornar a ressentir i va ser com tornar enrere, retrocedir. Però ara ja estic millor per afrontar el que es ve que és molt important per a nosaltres".


Sobre Carles Puyol

"Puyol és un dels meus referents, un orgull i un capità de club. Jo he de fer la meva pròpia carrera i tant de bo algun dia pugui fer una mica del que va fer Puyi al Barça, seria molt bonic"


El seu fitxatge pel Barça i l'interès de Reial Madrid i Atlético de Madrid

"Ramon Planes ha estat molt important sempre per a mi, va creure sempre en les meves possibilitats i em donava suport molt. Al principi vaig venir sol i el suport més gran que vaig tenir va ser d'ell. Quan em van dir que el Barça em volia no vaig saber com reaccionar, vaig sentir moltes emocions i una alegria tremenda. Em va cridar el meu representant i em va dir, "arreglá la maleta" que ens anem cap a Europa. Vaig arribar a Madrid i no sabia on anava a jugar. L'interès del Madrid em va arribar després de fitxar pel Barça, sí que sabia que hi havia interès de l'Atlètic, però del Madrid vaig saber-ho després. Estic content d'haver fitxat pel Barça i d'estar en aquest club, és una cosa molt bonica".

A més a més, l'entrevista també ha deixat moments emotius com els missatges de la seva mare i dels qui ell considera també els seus 'segons' pares: el Danilo i l'Amàlia.

RECUPERA L'ÀUDIO DE L'ENTREVISTA (PODCAST)

RECUPERA EL VÍDEO DE L'ENTREVISTA (YOUTUBE)

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00