Sociedad
ESQUÍ

Grandvalira qualifica de "devastadora" la temporada per les restriccions

L'estació ha perdut el 91 per cent de la facturació global, uns 30 milions d'euros, i assegura que la lliure circulació entre Espanya i Andorra anunciada el 31 de març "ha arribat tard" per als camps de neu

Un esquiador al sector de Grau Roig de Grandvalira. / Grandvalira

Andorra la Vella

Grandvalira ha tancat la temporada de la Covid perdent el 91% de la facturació global, uns 30 milions d'euros.

L'estació ha venut un total de 203.915 dies d'esquí a Grandvalira, un 88% menys que la temporada anterior que va acabar un mes abans per la crisi sanitària. I 42.550 a Ordino-Arcalís, un 78% menys que la campanya anterior.

Per al camp de neu, la notícia sobre la lliure circulació entre Espanya i Andorra, anunciada el 31 de març, "ha arribat tard" i ha titllat de "devastador" l'impacte econòmic que han tingut les restriccions de mobilitat a causa de la pandèmia.

El pic de màxima ocupació va ser el 20 de febrer amb 6.258 esquiadors. En total ha tingut 93 dies d'obertura amb nevades escasses i gruixos també inferiors als de l'any anterior.

Ara l'estació ja pensa en l'estiu tot i que encara no ha concretat les dates de reobertura que serà al juliol. Es mantindrà el Family Park de Canillo, el golf de Soldeu, i s'afegirà el refugi de Sorteny i allotjaments experiencials. També hi ha previst posar en marxa el Funicamp.

Per a Ordino Arcalís l'estació prepara una gran novetat que anunciarà més endavant i sobre la qual assegura que "no deixarà ningú indiferent".

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00