Viernes, 07 de Mayo de 2021

Otras localidades

Periodisme en precari

Ezequiel Moltó, periodista

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Estem vivint una de les èpoques més apassionants de la història de la Humanitat, i necessitem una premsa forta. Estem davant una pandèmia mundial amb uns efectes sanitaris, socials i econòmics sense precedents, una vacunació massiva, que va avançant poc a poc, i cada dia parles amb algú que ja esta vacunat. Ja era hora. Tenim una situació política molt convulsa a Espanya, mocions de censura fracassades, trànsfugues professionals que salten d’un partits a altre, una dreta i extrema dreta competint entre ells, una esquerra dividida buscant el seu espai. Un govern a Catalunya que no acaba de cua llar, unes eleccions a Madrid polaritzades i podríem seguir fent una llista ben llarga. En definitiva una actualitat frenètica que requereix de bons professionals que ho conten amb rigor i serietat.

Però davant aquesta realitat, tenim una situació precària del periodisme, cada setmana tenim notícies d’ertos als mitjans de comunicació, acomiadaments de periodistes o saben de les dificultats econòmiques d’un diari, d’una ràdio o d’una televisió que no pot seguir endavant. Però d’aquesta realitat no es parla. Mentre esta sangria continua ningú partit es pronuncia, no hi ha manifestacions dels sindicats i tampoc es queixen els lectors o els oients. I és una pena, però la professió del periodista, com aquella persona honesta, veraç amb criteri i certa independència, corre perill.

Poc a poc, com una plaga sense adonar-se’n, el desprestigi s’apodera de la professió. Els rumors es confonen amb les notícies, els bulos acaben en titulars, les xarxes socials es son els altaveus oficials de les institucions i alguns partits polítics veten a la premsa als actes públics.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?