Sociedad
MOBILITAT

El Govern impulsa un estudi per valorar la viabilitat de la connexió per tren d'Andorra amb l'exterior

També demana que s'avaluï la viabilitat de la connexió ferroviària amb l'aeroport de la Seu i amb el corredor mediterrani

El Govern impulsa un estudi per valorar la viabilitat de la connexió per tren d'Andorra amb l'exterior / Arxiu (Agències)

Andorra la Vella

El ministeri d'Ordenament Territorial acaba de treure a concurs l'elaboració d'un estudi tècnic que contempli alternatives al vehicle privat tant internes com externes. Entre d'altres, demana que es proposin opcions viables de connexió per tren amb Barcelona i Tolosa o amb les línies d'alta velocitat Lleida-Madrid i Tolosa-París.

També demana que s'avaluï la viabilitat de la connexió ferroviària amb l'aeroport de la Seu i amb el corredor mediterrani.

L'estudi també haurà de contemplar la millora en els traçats de la Nacional 260 entre la Seu i Bellver; l'ampliació de la carretera nacional 145 entre Andorra i Adrall, i les millores en el traçat i la senyalització de la C14 fins a Oliana.

Pel que fa a la mobilitat interna, l'estudi haurà d'analitzar la xarxa viària andorrana i les seves possibilitats d'expansió així com la seva viabilitat econòmica. I és que diàriament es realitzen 135.000 desplaçaments en cotxe als què cal afegir els 4 milions i mig de vehicles de turistes que ens visiten anualment.

En cap cas l'estudi contempla la valoració de l'aeroport de Grau Roig proposat per la Cambra de comerç.

El concurs és de caràcter nacional, tindrà un cost de 80.000 euros a repartir entre els pressupostos d'enguany i del 2022, i una durada de dos anys.

Per a la realització dels treballs, l'equip de l'estudi ha de comptar amb un cap de projecte amb titulació d'enginyer, un expert en infraestructures viàries, un altre en mobilitat ferroviària, un tècnic en mobilitat elèctrica i finalment un expert en mobilitat en general.

L'objectiu de l'estudi, segons consta al plec de bases, "és cercar noves oportunitats de mobilitat en un escenari post Covid".

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00