Deportes

"En la seva època Trullols va ser el millor porter del món, un porter avançat als seus temps"

Conversem al 'Què t'hi Jugues!' amb Carles Folguera sobre la figura de Carles Trullols, qui ens ha deixat a l'edat de 72 anys després de patir el coronavirus.

"En la seva època Trullols va ser el millor porter del món, un porter avançat als seus temps"

"En la seva època Trullols va ser el millor porter del món, un porter avançat als seus temps"

06:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1618237388193/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Al 'Què t'hi jugues!' hem parlat amb Carles Folguera, exporter d'hoquei patins del Barça i director de la Masia del club culer, per a rememorar la figura del mític porter del Barça Carles Trullols, mort a l'edat de 72 anys víctima del coronavirus.

Considerat una de les grans llegendes de l'hoquei del Barça, Trullols va guanyar fins a 20 títols de blaugrana, incloent-hi 6 Copes d'Europa, i va ser 4 vegades campió del món amb la Selecció Espanyola. També va ser seleccionador espanyol, i Carles Folguera va ser el seu porter seleccionat durant molts anys, el que els va dur a compartir convocatòries i experiències.

Carles Folguera ha recordat la magnitud de la seva figura i l'orgull de poder compartir dies de vestuari amb el seu propi ídol com a seleccionador. A continuació, el més destacat:

"Per no dir que és el millor porter del món, en la seva època ho era indubtablement, va ser un porter molt avançat als seus temps. Als anys 70, quan el Barça era un equip capdavanter, va ser el porter d'un equip que van guanyar 6 copes d'Europa".

"Tenir com a seleccionador el que per mi va ser un ídol, un mite, i jugava en la mateixa demarcació que jo, va ser un regal que la vida m'ha fet. Avui és un dia dur per algú com jo, que me l'he estimat no només com a esportista sinó també com a persona".

Sobre brodar les 43 copes d'Europa al voltant de l'escut

"Estic molt d'acord. Evidentment som més d'un club per moltes coses, però el nivell de molts esports professionals és molt gran, i això ens fa únics. Dir que un equip com el Dream Team de l'handbol va guanyar 6 o 7 copes d'Europa seguides, o el d'hoquei, crec que és motiu de satisfacció".

"S'hauria de transmetre en algun fet simbòlic, però que alhora ens defineix, fer que la gent ho sàpiga, és el llegat de molta gent que han fet possible que siguem el club poliesportiu més gran del món".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00