Sociedad
Política

Madrid reprèn les tasques per reformar l'Estatut d'Autonomia

Els diputats menorquins Josep Castells i Juan Manuel Lafuente defensen la supresió de l'aformanent dels parlamentaris

El diputat autonòmic de Més per Menorca reclama l'eliminació del dret d'aforament judicial pels parlamentaris i membres del Govern balear. / Cadena SER.

Mahón

Una delegació de diputats autonòmics balears es traslladen aquest dimarts al Congrés dels Diputats, a Madrid, per defensar la supressió de l'aforament dels diputats i membres de Govern de les Illes Balears. Aquesta actuació s'emmarca dins de el projecte de reforma de l'Estatut d'Autonomia.

Cal recordar que el Congrés reprèn aquest dimarts la reforma de l'Estatut que va ser impulsada el 2018. De fet, el mes de febrer de 2019 el diputat de Més per Menorca Nel Martí ja va defensar la proposta, que es va veure frenada per la doble dissolució de les Corts Generals.

L’ecosobiranista menorquí Josep Castells ha recordat que el Parlament de les Illes va aprovar per unanimitat aquesta reforma al novembre de 2018 Ja que entén que el fur dels polítics és percebut per la societat com un privilegi anacrònic i innecessari i que beneficia a la corrupció dels càrrecs electes.

Un altre parlamentari menorquí que va a Madrid és el popular Juan Manuel Lafuente. També defensarà l’eliminació del dret d’aforament, però l’illenc voldria que Madrid també fes cas a d’altres peticions del Parlament balear, especialment pel que fa al Règim Especial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00