Sociedad

El Govern reivindica a Madrid el segon cable elèctric entre Menorca i Mallorca

També demana més espai per a les renovables

Cable submarí / CAIB

Mahón

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, ha presentat un total de tretze al·legacions a la planificació de la xarxa de transport del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, i reclama més espai per a l’abocament de renovables, a més de més potència del segon enllaç amb la península.

Entre els canvis demanats destaca el canvi del traçat del segon cable elèctric que ha d’unir Menorca i Mallorca i que s’ha tornat a reclamar. Des de Vicepresidència del Govern es demana la baixa de la línia projectada a Cala en Bosc, que era la que estava preparada pel segon enllaç si venia per Artà. En aquest punt, el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, ha apuntat que es vol que arribi per Alcúdia, així que cal descartar aquesta estesa, igual que a Mallorca s’ha pogut descartar inicialment, a instància del Govern, les línies Bessons Portocolom i Bessons Artà». Cal assenyalar que aquest pla contempla l’arribada a les Illes Balears de 1.189 milions d’euros per a la planificació de xarxa de transport elèctrica i la instal·lació de bateries a Menorca i a Eivissa, que permetran operar els enllaços a major capacitat i garantir l’abocament de renovables entre Illes. De fet, serà la primera vegada que l’operador de transport instal·li bateries a Espanya. Aquestes bateries donen més seguretat al sistema elèctric i no duen aparellada la construcció de nova infraestructura.

Aquesta planificació permetrà preparar el sistema per a l’abocament d’una gran quantitat de MW de potència de renovables de forma segura i es proposen solucions innovadores que milloraran l’eficiència de la xarxa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00