Domingo, 16 de Mayo de 2021

Otras localidades

Territori diànic

Noelia Fernández Moltó, periodista

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Ens conta la història de la terra que ens envolta que el territori de les comarques centrals valencianes rebien el nom de Diània. Entre les comarques incloses en aquesta delimitació es trobaven l'Alcoià, el Comtat i la Vall d'Albaida, també altres com la Safor, la Marina Alta i la Costera. El treball de l'etnobotànic Joan Pellicer pren com a objectiu difondre els sabers i secrets de Diània i s'acompanya de la seua gent qui estima per conservar-la.

Fan del grup de música Zoo, em faig eco d'una de les seues creacions denominada com aquesta terra nostra, Diània, inclosa, a l'últim disc que han tret. Aquesta cançó parla de la petjada morisca d'aquesta terra, de la despoblació de les muntanyes i les valls, contraposada a la massificació de la costa mediterrània que forma part del mateix espai.

La lletra parla d'oliveres, de solsides, de serres foradades, de barrancs encantats i pintures ancestrals, sentint-la l'he fet meua, per les meues arrels, pel treball dels meus avis. La plaga de la Xylella fastidiosa, l'envelliment de la població i la manca d'inversió són problemes reals. La solució forana passa per la tala indiscriminada d'arbres i esdeveniments que atrauen un turisme despreocupat.

¿Com podem fer entendre a l'administració la idiosincràsia natural d'aquest entorn i la seua importància? Treballem per ressorgir.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?