Sociedad

Guanyar per seguir pressionant

El Girona recupera a Juanpe, Samu Saiz i Terrats per rebre el Real Zaragoza a Montilivi.

López Toca tornarà a xiular a Montilivi per primer cop després d'haver expulsat Stuani al play off.

Francisco durant una compareixença d'aquesta temporada. / Imatge: Girona FC

Girona

Després de perdre al camp del Rayo Vallecano el Girona necessita conjugar moltes vegades el verb guanyar des d'ara fins a final de temporada si vol tenir alguna opció de disputar el play off.

Ha de guanyar quan els rivals directes juguin abans i ha de fer-ho quan jugui abans per pressionar-los. És el que passa aquesta jornada. Els blanc i vermells reben el Real Zaragoza el divendres a les 21H i si tiren el partit endavant, el Rayo visitarà Logroño diumenge a les 14H amb un coixí de només 3 punts.

Francisco, prèvia RZaragoza

00:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1618492898473/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En aquesta lluita psicològica, l'efecte de sumar de tres en tres és doble perquè, a part de pressionar el rival, l'equip es torna a "il·lusionar" si veu que s'acosta a l'objectiu, admet l'entrenador, Francisco.

Francisco, prèvia RZaragoza

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1618493054810/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El tècnic creu que encara que portin 12 jornades encaixant com a mínim un gol, l'equip està prou "equilibrat". És "la teoria de la manta", ha explicat, aquella que diu que si et tapes els peus la part de dalt et queda descoberta i si estires cap amunt, el fred entra per sota.

Francisco ha argumentat que en fases anteriors del campionat han prioritat no encaixar i que un cop s'han estabilitzat en la classificació, ara necessiten ser "més valents a camp contrari" i això implica assumir més riscos. S'ha passat de buscar el zero a la pròpia porteria a "anar a fer un gol més que el rival".

Francisco, prèvia RZaragoza

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1618492977542/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El rival ha sumat 8 punts menys però passa "pel seu millor moment"; porta cinc jornades sense perdre i ha encadenat dues victòries consecutives. Un conjunt "dinàmic" que pot variar la manera de jugar en funció de quin jugador tingui a dalt però que vol "dominar la pilota" i que el partit tingui "ritme".

Recupera efectius

Per aquest partit, Francisco recupera tres jugadors que, en condicions normals, serien titulars: Juanpe, Terrats i Samu Saiz. En el cas de Samu, l'entrada a la convocatòria és una mica amb calçador perquè el madrileny no ha completat tota la setmana d'entrenaments. Però està a punt pel que faci falta.

López Toca

El partit el dirigirà un altre dels àrbitres dels que es guarda mal record a Montilivi; López Toca. És el que va expulsar Cristhian Stuani amb vermella directa en l'últim partit de la temporada passada després de consultar-ho amb el VAR.

Aquesta temporada ja ha dirigit tres partits contra el Girona però serà la primera vegada que torni a trepitjar l'estadi des d'aquell play off contra l'Elche. Als precedents d'aquest curs hi ha de tot; una victòria al camp de l'Espanyol, una derrota a Tenerife amb un expulsat per a cada equip i un empat al camp del Fuenlabrada.

Francisco no ha volgut estendre's gaire a l'hora de valorar aquesta designació després d'una setmana en la que s'ha parlat molt de l'arbitratge de Pulido Santana a Vallecas. "No sé qui és", ha respost quan l'hem informat que xiulava López Toca abans de dir que esperava que els jugadors li posessin fàcil perquè pogués fer un bon arbitratge i ells fer un bon partit.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00