Sociedad

94 dones han donat sang del cordó umbilical dels seus nadons en el moment del part a l'Hospital Mateu Orfila

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Mateu Orfila ha posat en marxa una campanya per a fer donacions de sang del cordó umbilical

Imatge d'arxiu / Cadena SERç

Mahón

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Mateu Orfila ha posat en marxa una campanya per a fer donacions de sang del cordó umbilical en el moment del part. Per això s’han preparat accions de formació adreçades a les comares i s’ha potenciat la informació que reben les gestants sobre els usos i les moltes aplicacions terapèutiques que es poden donar a la sang de cordó umbilical.

Aquest producte ofereix noves esperances en el camp de la medicina regenerativa i contribueix a curar infants i adults que pateixen malalties greus de la sang, com ara la leucèmia, altres tipus de càncer i també les immunodeficiències. La tècnica per recollir la sang és molt senzilla i no suposa gens de risc per a la mare ni per al nadó. Les mares interessades en la donació poden demanar informació i resoldre dubtes sobre aquest programa devers la 30a setmana de la gestació, durant les visites de seguiment amb la comare d’atenció primària. Si volen entrar dins el programa han de signar el consentiment informat i incloure aquesta informació en el pla de part perquè l’equip que l’atendrà en el moment de donar a llum a l’Hospital Mateu Orfila la tengui en compte.

Noranta-quatre dones han donat sang del cordó umbilical dels seus nadons en el moment del part a l’Hospital Mateu Orfila d’ençà es va aconseguir l’autorització com a centre extractor d’aquests tipus de donacions, l’any 2010. La recollida de mostres, però, ha anat minvant. Des del 2017 és pràcticament testimonial el nombre de gestants que inclouen la donació en el moment del part.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00