Sociedad

Un problema en la frenada dels trens retarda l'estrena de les estacions de la L10

Durant les proves preliminars, un dels combois, que van sense conductor, no es va aturar en el punt que tocava i s'està treballant per identificar i solucionar el problema

Imatge del vestíbul de la nova estació de la Zona Franca de l'L10ACN

Barcelona

Es retarda la posada en servei de les tres últimes estacions del viaducte de la L-10. Port Comercial-La Factoria, Ecoparc i ZAL-Riu Vell s'havien d'inaugurar dissabte passat, però s'ha detectat un problema en la frenada dels trens que obliga a ajornar la seva obertura. En les proves preliminars, un dels combois, que van sense conductor, no es va aturar quan tocava i ara la Generalitat, Siemens i TMB analitzen quin és el problema i com es pot solucionar.

El passat 1 de març el conseller de Territori, Damià Calvet, va anunciar que les tres últimes estacions de la Línia 10, les del viaducte de la Zona Franca, s'inaugurarien a finals d'abril. La idea era posar-les en servei dissabte passat. Però uns dies abans, en les proves amb trens buits, que es fan per comprovar que tot funciona correctament, es va detectar una incidència. Segons han explicat a SER Catalunya fonts coneixedores d'aquestes maniobres, un dels trens que estava recorrent la infraestructura no va frenar quan tocava en una de les estacions, es va aturar més enllà del punt en el que ho havia de fer. Que el tren s'aturi en el lloc previst és important, més enllà de la seguretat, perquè les portes del comboi han de coincidir amb les de l'andana, si no, els viatgers no poden pujar i baixar amb normalitat.

Ara la Generalitat, que ha fet les obres, Siemens, responsable del software que fa funcionar aquests combois automàtics, i TMB, que és l'operador de la línia, estan analitzant quin és el problema i com es pot solucionar. Així que la posada en servei d'aquestes estacions es pot retardar dies o setmanes, segons apunten les fonts consultades.

En paral·lel, TMB ha demanat a la Generalitat, reforçar les toperes que estan situades al final del viaducte. Són un element pensat per aturar el tren en cas que entri a més velocitat de la prevista a l'estació i no pugui frenar a temps.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00