Sociedad
CIMERA IBEROAMERICANA

Arrenca la 13a Trobada empresarial Iberoamericana

L'eix central de la cimera és el desenvolupament sostenible i la innovació

Inauguració XIII Encuentro Empresarial Iberoamericano. / SFGA/JAViladot

Andorra la Vella

El Centre de Congressos d’Andorra la Vella està sent l’escenari de l’acte que actua com a preàmbul de la 27a Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern. La crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19, les seves conseqüències i com sortir-se’n han marcat l’acte inaugural.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha explicat que Andorra està compromesa amb el desenvolupament sostenible. Ha recordat les conseqüències devastadores que ha tingut la pandèmia en què ha provocat un descens de la meitat del nombre de turistes i remarca que la innovació i el desenvolupament sostenible marca el camí a seguir.

El president de la Confederació Empresarial Andorrana, Gerard Cadena, ha remarcat la necessitat de reconstruir els sectors més danyats. Assenyala que la innovació tecnològica i la digitalització són el camí cap a una nova revolució industrial.

De la seva banda, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha destacat el paper de les empreses en aquest darrer any de pandèmia. Considera que ara és l’oportunitat per fer les reformes necessàries per fer d’Iberoamèrica una regió més competitiva i resilient. Per aquest motiu, ha posat de relleu l’aposta decidida per la transparència, la democràcia participativa i governabilitat.

La secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan, ha manifestat que aquesta trobada busca avançar en els compromisos de desenvolupament sostenible marcats en l’agenda 2030. També ha posat de relleu els esforços fets per part de les empreses per mantenir llocs de treball i ha apel·lat a la unió per trobar la solució.

Finalment, el president de l’Organització Mundial d’Empleats, Erol Kiresepi, ha apuntat que l’èxit de la recuperació serà crear sinèrgies fortes entre el sector públic i privat. Ha volgut destacar la bretxa digital que existeix actualment en molts països i que cal regular el treball en les grans plataformes digitals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00