Deportes

"Imagino que Laporta ha canviat d'opinió sobre la Superlliga quan ha conegut els detalls projecte"

Xavi Vilajoana, exprecandidat a la presidència del Barça i exdirectiu membre de l'àrea de futbol del Barça durant l'etapa de Josep Maria Bartomeu, analitza la creació de la Superlliga Europea al Què t'hi jugues!

Novetats sobre la Superlliga i entrevista a Xavi Vilajoana

Novetats sobre la Superlliga i entrevista a Xavi Vilajoana

25:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1618928284221/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La creació de la Superlliga semblava una realitat fa poc més d'un dia fins que el president de la FIFA Gianni Infantino i el president de la UEFA Alexander Ceferin s'han mostrat en contra de la creació d'aquest projecte al congrés UEFA d'aquest matí.

Amb Xavi Vilajoana i amb els companys Bruno Alemany i Jordi Martí, comentem les novetats del dia relacionades amb el projecte de la SuperLeague, algunes d'elles sobre els actors que es mostren contraris (FIFA i UEFA, per exemple), d'altres també sobre la sorpresa que ha generat en els fundadors de la Superlliga l'enèrgic rebuig de molts estaments cap a la seva competició.

Sobre la inserció del Barça en aquesta nova competició, Vilajoana ha assegurat que "Bartomeu ho va fer perquè ho vam aprovar en l'última junta directiva, crèiem que pel futur del club era important. Al final és ser membre d'una competició molt potent. A més a més té un component econòmic que ara mateix és necessari en el món del futbol".

Preguntat pel canvi d'opinió de l'actual president del Barça Joan Laporta, ha destacat que "probablement és perquè ha vist els detalls i les bondats d'aquest projecte. Però al final és difícil separar el projecte de l'evolució del futbol i de l'espectador, és part del lliure mercat".

"Jo sóc un romàntic del futbol, però l'evolució de la societat ens porta a això i l'evolució del futbol ha d'anar per un altre lloc, o estàs dintre del sistema o el sistema t'expulsa" ha dit Xavi Vilajoana, qui descartava en qualsevol cas la possibilitat de convertir el Barça en una Societat Anònima. "És una línia vermella que tant la junta com el president teníem claríssima".

Fent esment als principals factors de la Superlliga, Vilajoana ha assegurat que "El valor econòmic no és el principal. Hi ha valors afegits que no s'han comentat. Quan tu generes una competició, el que tu tens és la paella pel mànec no només a nivells d'ingressos, sinó de reglaments interns, com convenis de límits salarials, per exemple".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00