Sociedad
Agroalimentación

Les vendes de formatge Mahón-Menorca van baixar un 24% durant 2020

Des del Consell Regulador s'apunta a la manca de turistes com a principal motiu de la davallada

Després d'anys de creixement als mercats, la pandèmia va provocar un retrocés a la producció i vendes del formatge Mahón-Menorca. / Ràdio Menorca.

Mahón

L’any passat es van comercialitzar 1.909 tones de formatge amb Denominació d’Origen Mahón-Menorca. Això suposa un 24% manco respecte a 2019. Aquestes vendes van suposar 12,6 milions d’euros, també un 24% manco respecte a 2019. Així ho indiquen les dades aportades per la Conselleria d’Agricultura del Govern de les Illes Balears.

La majoria d’aquest formatge, 1.700 tones es van vendre a Espanya on també es registra un descens del 23,7%. De tota manera, el retrocés més important s’ha notat a Menorca. Poc més d’un 33%. El gerent del Consell Regulador de la Denominació d’Origen, Bosco Triay, creu que aquest descens en les vendes, especialment a Menorca es deu a un efecte colateral de la manca de turistes. En no venir no van consumir ni a hotels ni a restaurats i tampoc en van comprar per endur-se a casa.

De cara al futur immediat, Triay confia en que les vendes es puguin recuperar en la mesura que tornin els turistes o s’allargui la temporada de vacances. De tota manera opina que només es recuperarà part, que no tot aquest 24% del darrer any.

Un dels detalls que destaca Triay és que l’acord a l’inici de la pandèmia per derivar llet a d’altres productes va impedir generar un excés d’estoc de formatge curat que hauria enfonsat el preu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00