Viernes, 23 de Julio de 2021

Otras localidades

TALENTOS EN TWITCH TALENTOS EN TWITCH Sigue en directo la Gala 2 de 'Talentos' en el Twitch de la Cadena SER
Regeneración urbana

Generalitat i Ajuntament d'Ontinyent signen el conveni per entregar els primers diners per a la Cantereria

El Conseller Martínez Dalmau va aprofitar per visitar el pla ARRUR 2021 a Ontinyent i per visitar i comprometre's a actuar al casc antic de Bocairent

Natàlia Enguix, Rubén Martínez Dalmau i Jorge Rodríguez

Natàlia Enguix, Rubén Martínez Dalmau i Jorge Rodríguez / Ajuntament d'Ontinyent

El vicepresident segon i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez han signat aquest dimarts el primer dels convenis de col·laboració previstos fins a 2023 i que tenen per objectius la regeneració urbanística i arquitectònica del barri de la Cantereria. El projecte global té un cost superior als 3 milions d’euros, que seran finançats a parts iguals entre la Generalitat i l’Ajuntament. Gràcies al conveni signat hui, Ontinyent rebrà enguany els primers 600.000 euros de l’administració autonómica.

Este conveni respon a la necessitat de regenerar la part baixa del barri de la Cantereria i facilitar una solució habitacional a les persones que hauran d’abandonar les seues cases. Uns habitatges que ja patiren el temporal de la DANA del 12 de setembre de 2019, i que després en gener de 2020 van tornar a sofrir danys de consideració com a conseqüència de la borrasca Glòria i la crescuda del riu Clariano al seu pas per Ontinyent.

Amb els diners d’aquest primer conveni, al quals s’han de sumar els 600.000 euros que aporta l’ajuntament en 2021 mitjançant fons europeus, es finançaran els treballs d’adquisició i demolició de les vivendes, així com dels talussos i també per a les ajudes per a l’obtenció d’una solució habitacional per a persones afectades.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Cal recordar que els habitatges han estat valorats per part dels tècnics en base al valor cadastral, en compliment de la legalitat vigent. No obstant això, l’Ajuntament conscient del valor sentimental i emocional que per als propietaris té abandonar l’habitatge, oferix una ajuda de 15.120 euros per complementar la valoració tècnica i facilitar l’adquisició d’un altre immoble o rehabilitar un que ja tinguen i vaja a ser habitatge principal, sempre que l’immoble estiga en la mateixa ciutat.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que "actualment estem en el procés més llarg i costós, però que avança a bon ritme". En concret, ja s’han comprat 33 cases de les 44, 5 es troben en negociacions i altres 6 seran expropiades. Segons el quadre d’actuacions que consten al conveni signat després de l’adquisició de les vivendes durant els anys 2022 i 2023 es procedirà a la consolidació dels talussos i s’iniciarà la transformació de la part baixa del barri en un parc inundable semblant al creat en el marge dret del riu Clariano al seu pas pel nucli urbà. Esta iniciativa va ser qualificada pel Ministeri de Transició Ecològica com "exemplar" en la lluita contra el canvi climàtic.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

El segon pla ARRUR arriba a Ontinyent

El programa ARRUR de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament d’Ontinyent i el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana subvenciona amb 525.000 euros el nou edifici per a 17 famílies del nº 18 del Carrer Maians (el conegut com “Carrer Major”), amb garatges i trasters, en règim de lloguer. L’edifici, que s’anomenarà “Bazar 95”, tindrà un cost per als promotors de 2’25 milions d’euros, comptant amb la referida subvenció de 525.000 euros dins d’aquest programa.

L’arquitecte Vicente Palop, qui donava les gràcies la implicació de totes les administracions públiques per fer possible este projecte, explicava que l’obra d’estes 17 vivendes-apartaments d’ús residencial, que permetran ocupar de nou el solar, “tenen un concepte diferent al tradicional on s’ha treballat al màxim el concepte de sostenibilitat".

El Conseller Rubén Martínez Dalmau aprofitava la visita a Ontinyent per conèixer de primer mà el projecte i confirmar que s'espera que en poc més d'un any estiga acabat.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, donava les gràcies al conseller per la seua implicació i destacava que "en l’anterior pla vam actuar en 71 vivendes i el que volem ara es continuar en aquesta aposta de regeneració urbana" i remarcava que el projecte presentat hui és "un dels projectes emblemàtics".

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Rubén Martínez Dalmau visita Bocairent

El vicepresident segon de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau va visitar més municipis de La Vall d’Albaida, concretament Bocairent, on també va anunciar l'inici d'un projecte que era una reivindicació històrica de remodelació del casc antic del municipi i ens ho explicava ací a Ràdio Ontinyent.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?